Kıbrıs’ta ezan yasağına öğrencilerden tepki

Kıbrıs’ta ezan yasağına öğrencilerden tepki

Kıbrıs’ta mahkeme kararıyla ezanın yasaklanması, Lefke’de Sabah Namazından toplanan bir grup üniversite öğrencisi tarafından protesto edildi.

Kıbrıs Lefke’de bir avukatın ezan sesinden rahatsız olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurması sonucunda mahkemenin, ezanın yasaklanması kararını alması tepki toplamaya devam ediyor.

Avukat Feza Güzeloğlu’nun başvurusunu kabul eden mahkemenin Lefke’de bulunan Şeyh Nazım (Orta Camii), Pir Paşa Camii ve Aşağı Camii'de ezan okunmasını yasaklamasına tepki gösteren bir grup üniversite öğrencisi, Lefke kasabasında bulunan Pirpaşa Camii’nde toplanarak mahkemenin kararına tepki gösterdi.

Sabah namazında bir araya gelen öğrenciler, cemaatle namazı eda edip, dua etti. Namaz sırasında duygulu anlar yaşandı. Kılınan namazın ardından cami avlusuna çıkan grup, ellerinde ‘Ezanıma dokunma’ yazılı afişle karara tepki gösterdi.

Protesto sırasında En’am Suresi’nden “De ki: Şüphesiz benim namazım, ibâdetlerim, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi Allah içindir” ayetini seslice okuyan grup, daha sessizce dağıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.