Kılıçdaroğlu ABD'de Neoconcularla Buluşacak

Kılıçdaroğlu ABD'de Neoconcularla Buluşacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika Birleşik Devleti'ne (ABD) yapacağı ziyaretin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. CHP Lideri'nin görüşeceği kişiler listesinde CİA eski çalışanı Morton Abromowitz ile Neoconcu Eric Ede

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye yapacağı ziyaretin ayrıntıları netleşmeye başladı.

Yurt Gazetesi yazarlarından Yılmaz Polat'ın köşesinde paylaştığı bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun Washington ziyareti 30 Kasım günü başlıyor. Kılıçdaroğlu, ziyaret kapsamında Beyaz Saray'da Obama'nın Ulusal Güvenlik Avrupa Direktörü Karen Donfried ve Dışişleri Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı Paul Jones'la konuşacak. Kongre de ise; Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri, Cumhuriyetçi Parti Virginia milletvekili Eric Cantor'la görüşecek.

CHP Lideri'nin görüşecekler listesinde yer alan isimlerin en dikkat çekenleri ise eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman ile yine Türkiye'de Büyükelçilik yapan CİA eski yöneticisi Morton Abramowitz oldu.

Ortodoğuyu kan gölü haline getiren Neoconcu Dick Cheney’in ekibinde yer alan Edelman, ABD Dışişleri Bakanlığı’na girdiği 1980’de, ilk görev yeri Batı Şeria ve Gazze idi. O dönemde, ABD delegasyonu üyesi sıfatıyla barış görüşmelerine katılan Edelman, “Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu savunarak” toplantıyı baltalamıştı. Ankara’da görev yaptığı yıllarda ise İsrail’in aşırı sağcı Likud Partisi’ne yakınlık göstermişti. ABD’nin Irak işgalinin en ateşli savunucularından olan Edelman’ın Ankara’ya göreve başlaması da tezkere krizinin hemen ardından olmuştu. Ergenekon dava dosyasındaki yüzlerce darbe hazırlığı belgesini hafife alan Edelman, görev yaptığı sırada kendisine darbe belgesi getirildiğini ancak bunların sahte çıktığını öne sürmüştü.

ABD’de başkanlığa seçilen Obama ile birlikte sessizliğe gömülen Edelman 2009’daki bir röportajında “2004 kışı ve 2005 baharında AK Parti liderliğine yakın isimler birkaç defa darbe olabileceği kaygısını iletti. Ancak kaygının ötesinde ne olduğuna dair somut bir veri ya da kanıt yoktu” dedi. Edelman böylece klasörler dolusu darbe hazırlığı belgesini yalanlamak için çalışan lobiye en güçlü desteği vermeye çalıştı. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.