Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na rehineler için teşekkür ve tebrik

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na rehineler için teşekkür ve tebrik

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 49 rehinenin serbest bırakılmasına ilişkin ilk açıklama geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Musul'da rehin alınan Türkiye konsolosluk görevlilerinin Türkiye getirilmesinden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu arayarak tebrik ederken, emeği geçenlere de teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan siyasi operasyonla kurtarılan Musul Konsolosluğu rehineleri için açıklama sabah saatlerinde geldi.  Kılıçdaroğlu, "Rehinelerimizin kayıpsız ve sağlıklı kurtarılmış olmalarından büyük bir mutluluk duydum. Vatanımızın özgür topraklarına, ailelerine, yakınlarına ve özgürlüklerine kavuşan vatandaşlarımıza geçmiş olsun, aileleriyle milletimize de gözünüz aydın diyor, kurtarma operasyonunun düşünülmesi, planlanması, uygulanması ve tam istediğimiz gibi sonuçlandırılmasında payı, katkısı, emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da telefonla arayarak, Türk konsolosluk görevlilerinin kurtarılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Görüşmede, Başbakan Davutoğlu'nun da bu tür dönemlerde "bir ve beraber" olmanın ve mutlulukları paylaşmanın önemli olduğunu belirtiği, bu anlamda ana muhalefet partisi liderine telefonla aradığı için teşekkür ettiği öğrenildi.

CHP Basın Birimi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Davutoğlu’nu aradığı ve rehinelerin kurtarılması nedeniyle kutladığı belirtildi. Açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, telefonla aradığı Davutoğlu’na "49 vatandaşımızın IŞİD terör örgütünün elinden sağ salim kurtarılmasından büyük memnuniyet duydum, geçmiş olsun ve kutlarım" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler