Kılınç:  Mecliste halkımızın gür sesi olacağım

Kılınç: Mecliste halkımızın gür sesi olacağım

HÜDA PAR'ın desteklediği Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, hür adaylar olarak söyleyecekleri çok sözleri olduklarını belirterek "Meclis'te halkın gür sesi olacağız." dedi.

HÜDA PAR’ın destekleriyle seçimlere hazırlanan Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, projelerini anlattı. Mardin’de farklı etnik yapıların bir arada yaşadığını, bu nedenle de seçim çalışmalarını 3 dilde yürüttüğünü kaydeden Kılınç, esnaf ve vatandaşlar ile Kürtçe, Türkçe ve Arapça sohbet ettiklerini ve sorunlarını bu şekilde dineldiklerini belirtti.

İl ve ilçe merkezleri başta olmak üzere son yasal düzenlemelerle mahallelere dönüşen köyleri de ziyaret ettiklerini belirten Kılınç, halkın büyük teveccühü ile karşılaştıklarını söyledi. 

“6-8 Ekim olayları”

6-8 Ekim’deki Kobani bahaneli saldırılara da değinen Kılınç, 6-8 Ekim olaylarında yaşanan vahşetin bölge halkını çok etkilediğini ve derin izlerin bıraktığını belirtti. Gençlerin vahşice katledildiğini ve Kur'an’ların yakıldığını hatırlatan Kılınç, “Yaşanan vahşet bölgeyi Kobani'den daha fazla mağdur etti. Biz bu vahşeti yüksek sesle dile getireceğiz. Halkımızın da bu vahşetin hesabını 7 Haziran seçimlerinde göreceğine inanıyoruz. Bu vahşeti yaşatanları meclis dışında bırakacaklarına inanıyoruz. Bölgede yaşanan maddi zararların karşılığı verildi. Bölgede 60'a yakın can kaybı oldu. Kurban eti dağıtan gençler vahşice katledildi. Tüm bunlar Kürd halkının temsilcisi olduğunu iddia edenler tarafından yapıldı. Öte taraftan siyasi iktidar bu olaylara seyirci kaldığı için bölge halkına güven vermemektedir. Şuan bölge halkı HÜDA PAR’ın desteklediği adayların meclise girmesini istiyor. İnşallah bizler de halkımızın bu beklentilerini boşa çıkartmayacağız. Halkımız önümüzü açar ve meclise gidersek birçok şeyi gündeme getirip, halkımızın Meclis'teki sesi olacağız." dedi.

Söyleyecek çok sözümüz var!

Kılınç, “Şimdi Tam Zamanı! Türkiye için Kürdistan için söyleyecek sözümüz var” sloganıyla ilgili sorulan bir soruya ise şöyle cevap verdi: “Söyleyecek çok sözümüz var, Mardin’in ve Türkiye’nin yıllardır biriken sorunları vardır. Bizler bu sorunları en yüksek perdeden dile getireceğiz. Biz hür adaylar olarak; Allah’tan başka kimseden çekinmiyoruz, kimsenin hatırı için veya kırılmaması için hakkı gizlemiyoruz. Bizler hakkı, hak olduğu için söyleyip haykırıyoruz. Söyleyecek sözlerimizin başında halkımızın İslami ve insani hakları geliyor.”

Projelerinden sadece birkaçı

Mardin’in kadim bir kent olduğunu hatırlatan Kılınç, Mardin için birçok projelerinin olduğunu söyledi. Mardin’in birikin sorunlarının olduğunu aktaran Kılınç, bu sorunların başında ahlaki çöküntünün geldiğini ifade etti. Ahlaki çöküntünün önüne geçilmesi için mecliste önerilerinin olacağını ifade eden Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mardin’in özelikle çevre, elektrik, ulaşım ve su sorunu vardır. Bunlar ilgili bizim projelerimiz vardır. Malumunuz yerel seçimlerde HÜDA PAR’ın büyükşehir belediye başkan adayıydım ve bu sorunları yakından biliyorum. Bir takım projelerimizi hazırladık. Mayınlı alanın temizlenmesi projemiz var ve mayınlardan arındırılan arazinin fakir fukaraya dağıtılması vardır. Yine mahkûmlarla ilgili genel bir affın çıkartılması projemiz var. Bölgede sesiz bir ekonomik kriz vardır. İşsizlik sorununun çözülmesi için farklı projeler hazırladık. Bu projelerle yeni iş imkânları açılacak ve işsiz olan kardeşlerimizi buralarda istihdam edeceğiz. En önemli de yatırımları Mardin’e çekmek için güven ortamının oluşturulması lazım. Bu güven ortamının oluşturulması için bir takım önerilerimiz vardır.”

“Halkımızın gür sesi olacağız”

Halkın hizmetine talip olduklarını belirten Kılınç, “Biz bu hizmeti gençlik yıllarımızdan beri gücümüz nispetinde Mardin halkına götürmeye çalıştık. Bizler, ya 8 Haziran’da mecliste bu hizmetlerimize devam edeceğiz ya da Sivil Toplum kuruluşlarındaki çalışmalarımızla bu hizmeti götürmeye devam edeceğiz. Mardin halkı, bu güne kadar meclise gönderdikleri diğer vekillerden farklı bulacaklar. Çünkü biz, meclise sadece el kaldırıp indirmek için gitmiyoruz. Biz iyiliğe el kaldıracağız kötülüğe karşı itiraz için el kaldıracağız. Bizler bu halkın bağrından çıktık, halkla iç içeyiz. Bugüne kadar onlarla aramıza duvar örmediğimiz gibi bundan sonra da örmeyeceğiz. İnşallah Mardin halkı bizim bu farkımızı idrak eder ve bağırlarından çıkan Mahmut Kılınç’ı destekler. İnşallah onların beklentilerine de cevap vereceğiz, boşa çıkartmayacağız. Bizler halkımızın hem İslami hem de insani haklarını savunmak için yola çıktık, yolculuğumuza devam edeceğiz ve eğer yol açarlarsa mecliste onların gür sesi olacağız.” dedi.

Mahmut Kılınç kimdir?

1970 yılında Kızıltepe'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kızıltepe'de, lise öğrenimini Mardin'de tamamladı. Lisans eğitimine sosyoloji bölümünde devam eden Kılınç, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 7 yıl boyunca resmi imamlık yaptı.

Kapatılan Mustazaf-Der'in Kızıltepe başkan yardımcılığı görevinde bulundu. HÜDA PAR Kızıltepe ilçe teşkilatı kurucu üyesi olan Kılınç, halen başkan yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

Özel radyo ve televizyonlarda programcılık, Doğruhaber Gazetesi'nde yazarlık yapan Kılınç, İslam tarihi ile Kürt dili ve edebiyatı alanlarında araştırmalar ve kitapları bulunmaktadır.

2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR'ın Mardin Belediye Başkan Adayı olan Kılınç, orta düzeyde Arapça bilmektedir. Kılınç, evli ve 4 çocuk babasıdır.  (M. Salih Keskin - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.