“Kimse Kürtleri dinlerinden uzaklaştıramaz”

“Kimse Kürtleri dinlerinden uzaklaştıramaz”

Batman bağımsız Milletvekili adayı Aydın Gök’ün seçim mitinginde konuşan HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi Molla Beşir Şimşek, kimsenin Kürtleri dinlerinden uzaklaştıramayacağını söyledi.

HÜDA PAR’ın desteklediği Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök’ün Farabim Hastanesi önü Basın Kavşağı’nda düzenlenen seçim mitinginin açılış konuşmasını HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi Molla Beşir Şimşek Kürtçe olarak yaptı.

Şimşek, “Gelecek hafta bugün seçim yapılacaktır, bundan dolayı halkımıza bazı konularda bilgi vermek ve halkımızı uyarmak istiyoruz. Seçimlerde, yöneticilerimizi seçeceğiz. Bizimle ve neslimizin hayatına yön verecek kişilere vekalet vereceğiz. Bu kişiler ahrette de vekillerimiz olacaktır. Bundan dolayı seçimler çok önemlidir.” dedi.

"Kişi arkadaşının dini üzerinedir." hadisi şerifini hatırlatan Şimşek, "Bundan dolayı veli olarak seçeceğimiz kişiye dikkat edelim. Velimizle ahrette de birlikte olacağız.

Camia olarak daima hizmet ve hayır işlerinde bulunduk. Bu alanda da İslami bir siyasetle halkımıza hizmet edelim ve halkımızı sıkıntılardan kurtaralım, dedik.” şeklinde konuştu.

Kürtlerin çok düşmanı olduğunu belirten Şimşek, “Kürtlerin tarih boyunca çok düşmanı oldu ancak kimse travestileri, sapıkları, dinimizden olmayanları bize dayatmadı. Kimse Kürtleri İslam'dan uzaklaştıramayacaktır. Bunları iyi tanıyın.” ifadelerini kullandı.

Şimşek’in konuşması sık sık “Jıbo mürteda biji cehennem” sloganları ile kesildi.  (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.