Kimse Muhammed’i sevdanın önüne geçemez

Kimse Muhammed’i sevdanın önüne geçemez

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan gazeteci ve yazarlar, hiç kimsenin Muhammedi sevdanın önüne geçemeyeceğine vurgu yaptılar.

Diyarbakır’da, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun organizesiyle yüz binlerce Peygamber aşığının katıldığı Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak katılan gazeteci-yazarlar, etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlattılar.

Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin, etkinlikten çok etkilendiğini dile getirdi.

“Bu meydan onlara cevaptır, Muhammed’i sevdayı durduramazlar”

Hiç kimsenin Muhammed’i sevdayı durdurmaya güç yetiremeyeceğini belirten Şirin, “Allah Teâla, Kur'an'da tek ümmet olarak tanımlıyor. Biz, sadece bir ülkenin ve bölgenin sınırları içerisinde değil, yeryüzüne sığmayacak bir ümmetiz. Biz, tek bir ümmet, tek bir aileyiz. Bu ailenin merkezinde Peygamber efendimiz var. Dünyanın her bir yanında her bir Müslüman’ın hangi ırktan, kavimden, mezhepten olursa olsun merkezinde Peygamber efendimiz var. Hz. Rasulullah’ın (sav) olduğu, adının ve mesajının olduğu yerde izzet olur, ittihat, mukavemet ve kıyam olur. Ortadoğu’da, bütün dünyada şirkin ve küfrün bayraklarının dalgalanması için her türlü askeri, siyasi ve itikadı oyunlar oynanıyor. Ama bu meydan onlara cevaptır. Muhammedi sevdayı ne durdurabilirler ne de önüne geçebilirler.” dedi.

“Fitne ateşini söndürmenin tek yolu Muhammed’i feryatların yükseltilmesidir”

İslam ümmeti üzerinde oynanan oyunların Hz. Muhammed’i (sav) anmakla bozulabileceğine dikkat çeken Şirin, şunları söyledi: “İslam ümmetti üzerinde oynanan oyunları bozmanın, fitne ateşini söndürmenin tek yolu Muhammed’i feryatların yükseltilmesidir. Hiçbir Müslüman bu feryatlara ne gözünü kapatabilir, ne de görmeyebilir. Hiçbir Müslüman bu feryadı kendisinden ayrı sayamaz. Biz, Hz. Rasullulah’ın (sav) rehberliğinde buluştuğumuz zaman düşmanın başına asıl darbeyi vurmuş olacağız. Ama Hz.Rasullulah’ı (sav) ikinci plana attığımızda hem düşmanın önünü açmış oluruz hem de düşmana daha çok fırsat vermiş oluruz.”

 “Müslümanlar bu tür programların anlamı üzerinde düşünmeli”

Araştırmacı-Gazeteci Nevzat Çiçek ise, Kutlu Doğum programını çok anlamlı bulduğunu kaydetti. Müslümanların, bu tür programların anlamı üzerinde düşünmesi gerektiğine işaret eden Çiçek, “Allah Resulünün doğumunu pasta yiyerek kutlayan kişiler, bu programın anlamı üzerinde düşünmelidir. Bu programlarda bu tür özellikler var. Biz Kürtlerin dindarlığını hep söylüyoruz ama çok öne çıkmıyor. Peygamber sevgisi üzerinden bunu çok net görebiliyoruz. Kürdistan’ın farklı yerlerinden, Türkiye’nin farklı yerlerinden insanlar geldi. En azından buradaki insanlarla tanışma imkânı elde ettiler. Daha önemlisi, bu dinamizmin ayakta olabildiğini görebildik. Bölge ile ilgili hesap yapanların bu meydanı da dikkatte almaları gerekir. Bu meydan onu ifade ediyor.” dedi.

“Bu meydanların sesine kulak verin”

Bölgenin muhafazakâr kimliğinin, miting meydanını dolduran insanlarla anlaşılabildiğine vurgu yapan Çiçek, “Her yıl sadece Diyarbakır’da Peygambere saygı ve kutlu doğum etkinliği yapılmıyor. Birçok yerde aynı kalabalığı görüyoruz. Aslında bu tablo üzerinde bölgenin muhafazakârlığını gör ardı etmemek gerekiyor. Bölgenin ve halkın dini değerlerini göz ardı ederek herhangi bir çözüm olmayacağını görmek gerekiyor. Bu meydanlar üzerinde tekçiliğin bırakılmasının da gerekli olduğunu görüyoruz. Bu meydanlar bize gösteriyor ki, herkesin birbirine tahammül etmesi gerekir. Kimsenin kimseyi ötekileştirmemesi gerekir. Bu meydanların sesine kulak verin.”şeklinde konuştu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.