"Kimsenin çocuklarımız üzerinden siyaset yapmaya hakkı yok"

"Kimsenin çocuklarımız üzerinden siyaset yapmaya hakkı yok"

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van'da bazı okullarda ana dilde eğitim verilmediği gerekçesi ile yapılan boykuta tepki göstererek, kimsenin çocuklar üzerinden siyaset yapmaya hakkı olmadığını söyledi.

VAN- Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van’da bazı okullarda yapılan boykot kararını doğru bulmadığını söyleyerek, bu rekabetçi dünyada çocukların arkada kalmasına sebep olacak her türlü olumsuz aktiviteden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

 

Vali Doğan, okulun ilk gününde okula gelmekte zorlanan bazı öğrencilerin de olabileceğini belirterek, kaç öğrencinin boykot kararı ile okula gönderilmediği sayısını hafta içerisinde açıklayacaklarını ifade etti.

 

“Çocuklar hepimizin geleceğidir”

Çocukların geleceğini etkileyecek olan her türlü aktiviteden vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Vali Doğan, “Çeşitli siyasi grupların farklı talepleri elbette olacaktır. Ancak bizim hiçbirimizin çocuklarımızın üzerinden siyaset yapmaya hakkı yoktur. Çocuklar hepimizin geleceğidir ve onların bu rekabetçi dünyada kendileri ile birlikte olan diğerlerine göre arkada kalmalarına sebep olacak her türlü olumsuz aktiviteden vazgeçmemiz lazım. Herhangi bir siyasi ekibin, siyasi talepleri olur. Bunun meşru zeminleri vardır. Bu meşru zeminlerinde bunu iletirler, görüşülür, konuşulur ve o şekilde sonuç alınmaya gayret edilir. Demokrasilerde elbette gösteri yürüyüşü yapma, sivil itaatsizlik eylemleri yapma gibi bir takım kurumsal düzenlemelerde vardır. Ama bunları temiz sür kudrete sahip olan insanlar kullanırlar. Çocuklar üzerinden olmaz bu işler. Tabi bugün akşam saatlerinde Van’da kaç öğrencinin okula gönderilmediği sayısı bize intikal eder. Zaten okulun birinci gününde çeşitli sebeplerle okula gelmekte zorlanan öğrenciler olabilir. Ama hafta içerisinde okula net rakamlar ortaya çıkar.” Şeklinde konuştu.

 

“Van’a 3 bin 200 öğretmen kadrosu ayrıldı”

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında bugün itibari ile öğrenim başladığını belirten Vali Doğan, “Bugün itibari ile Van’da 320 bin öğrencimiz ders başı yaptı. Bu anlamda 9 bin dersliğimiz hazırdı zaten. 14 bin öğretmeniz bugün itibari ile öğrencilere ders vermek için görev aldılar. Yeni çıkan torba kanununda öğretmenlere verilen 40 bin kadrodan 3 bin 200 tanesi Van için ayrıldı. Yeni kura ile birlikte Van’a yeni öğretmen arkadaşlarımız gelecekler. Huzurlu bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz. Gençlerimizin rekabetçi dünyaya iyi hazırlandığı, öğrenci, öğretmen ve veli ilişkisinin son derece barışçı ve güzel biçimde kurulduğu bir eğitim-öğretim diliyoruz.” İfadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.