Kırım'da okulda patlama: 18 ölü 50 yaralı

Kırım'da okulda patlama: 18 ölü 50 yaralı

Kırım’ın Kerç kentinde bir okulda meydana gelen patlamada 18 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 50 kişi yaralandı.

Kırım’ın Kerç kentinde bir teknik okulda meydana gelen gaz patlaması nedeniyle 18 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 50 kişinin yaralandığı belirtildi.

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko da ölü sayısının ilk olarak 13, yaralı sayısının 50'ye çıktığını belirtirken ağır yaralılardan 3'ünün de hayatını kaybettiği, böylece ölü sayısının 18'e yükseldiği belirtildi.

Görgü tanıkları ise patlamanın okulun kantinindeki gaz sızıntısından kaynaklanmış olabileceğini kaydetti.

Kerç güvenlik güçleri arasından bir kaynak da patlamanın kantinde meydana geldiğini, ilk olasılık olarak gaz patlamasının değerlendirildiğini, ancak nedeninin kesin olarak bilinmediğini söyledi.

"Bilinmeyen bir patlayıcı kullanıldı"

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’nden yetkililer ise olayda ne olduğu bilinmeyen bir patlayıcının kullanıldığını bildirdi.

Kremlin, olayla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bilgi verildiğini aktardı. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu arada yerel basında patlama öncesinde silah seslerinin duyulduğu da iddia edildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, olayın bir "terör saldırısı" olduğu ihtimali üzerinde durduklarını belirtti.

Rusya Ulusal Muhafızları (Rosgvardiya) Başkan Yardımcısı Sergey Melikov, gazetecilere yaptığı açıklamada olayda el yapımı bir patlayıcının kullanıldığını söyledi.

Russia Today'e (RT) konuşan okul yakınlarındaki iki görgü tanığı, patlama sırasında silah seslerinin duyulduğunu, binanın etrafında koşuşan maskeli ve silahlı adamların öğrencileri öldürdüğünü söyledi.

Bir öğrenci de maskeli adamların patlamadan sonra ellerinde tüfeklerle koşuştuğunu ifade etti.

Öğrenci "Bir sürü maskeli adam vardı, kaç taneydiler bilmiyorum. Öğrencileri, öğretmenleri, önlerine çıkan herkesi vurdular. Çok kişiyi vurdular sanıyorum. Ayrıca etrafa patlayıcılar atıyorlardı." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler