"Kirli oyunlar tüm İslam coğrafyası üzerinde oynanmaktadır"

"Kirli oyunlar tüm İslam coğrafyası üzerinde oynanmaktadır"

MÜSİAD Batman Şubesinin, Dost Meclisi Toplantısına katılan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, barış süreci ve Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirdi.

BATMAN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesinin, Dost Meclisi Toplantısı, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gazeteci-Yazar Sami Özey ve MÜSİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda bir konuşma Mutlu, barış süreci ve Ortadoğu’daki gelişmeleri değerlendirdi.

 

BATSO Başkanı Abdulkadir Demir’inde katıldığı toplantıya MÜSİAD üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir, davetlerini kırmayıp Batman’daki toplantılarına katılan Hüseyin Avni Mutlu ve Sami Özey’e teşekkür etti.

 

“Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var”
Daha sonra söz alan Hüseyin Avni Mutlu selamlama konuşmasıyla başlayarak, barış sürecinin önemini anlattı. Mutlu, “Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Barışın önüne engel koymak isteyenler var. Kardeşlik duygularımızla oynayanlar var. Bunlara mahal vermemek lazım. Yapılan bütün olumsuzluklara rağmen birliğimizden taviz vermemeli, kardeşliğimizi daha fazla pekiştirmeliyiz. Bir birimize sevgi ile yaklaşmalı, daha fazla sevmeliyiz. Barış süreci bölgemize güzel şeyler getirdi. Daha iyi şeyler olacağına inanıyorum.” dedi.

 

“Kirli oyunlar tüm İslam coğrafyası üzerinde oynanmaktadır”
Konuşmasına devam eden Mutlu, “Oynanan bütün kirli oyunlar Türkiye’de, Suriye’de, Irakta, Filistin’de ve tüm İslam coğrafyası üzerinde oynanmaktadır. Bizler Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Çerkeziyle birlik olup Allah İçin birbirimizi sevmeliyiz. Parmaklar tek tek kolay kırılır, ama yumruk halinde kimse zarar veremez.” diye konuştu.

 

Toplantının sonunda MÜSİAD’a yeni katılan üyelerin beraatları Hüseyin Avini Mutlu tarafından verildi. Konuklara da katılımlarından dolayı plaket ve hediyeler takdim edildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.