Kırmızı ette küçükbaşa yönelme çağrısı video

Kırmızı ette küçükbaşa yönelme çağrısı video

Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, kırmızı et fiyatlarındaki yükselmenin sebebinin büyükbaş hayvan etinin fazla tüketilmesine bağlı olduğunu belirterek, halka kırmızı et tüketiminde küçükbaş hayvanları tercih etme çağrısında bulundu.

Kırmızı et fiyatlarında yaşanan yüksek fiyatlara ilişkin konuşan Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, kırmızı et fiyatlarındaki yükselmenin bir sebebinin de büyükbaş hayvanlara ait etin daha fazla tüketilmesine bağlı olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına konuşan Altuner, kırmızı et fiyatlarının yükselmesi ile ilgili de bazı spekülasyonların olduğunu ifade etti.

İşte, kırmızı et fiyatlarını düşürecek formül

Altuner, “Bunların üstesinden gelmek için toplumun küçükbaş hayvan etini tüketmeye özendirilmesi gerekir. Hem ülke olarak, hem de il olarak hayvan mevcudumuzun büyük bir kısmı küçükbaştan oluşuyor. Küçükbaş hayvan eti tüketildiği zaman, kırmızı et fiyatları ile ilgili yaşanan yüksek fiyatlar ve spekülasyonlar, tamamen ortadan kalkacaktır. Ciddi olarak toplumumuzun küçükbaş tüketimine de yönelmesi lazım.” dedi.

“Hayvan sevk eden bir il konumundayız”

Türkiye’de en fazla küçükbaş hayvan mevcudunun Van’da olduğunu belirten Altuner, “İki buçuk milyon küçükbaş hayvan mevcudumuz var. Büyük baş hayvan varlığımız da buna benzer şekilde Türkiye’nin önde gelen illeri arasında sayılıyor. 200 bine yaklaşan bir büyükbaş hayvan mevcudumuz var. İlimizde özellikle kırmızı et tüketimi ve kırmızı et fiyatlarıyla alakalı bir sorun yok. Biz kırmızı et konusunda hem ilimizde yaşayan nüfusu besleyebilen hem de diğer taraftan ilimizde misafir olarak ağırladığımız nüfusu da besleyebilen bir yapıya sahibiz. Bu konuda hem büyükbaş hem de küçükbaş mevcudumuz yeterlidir. Bunun yanı sıra kurban bayramı dışında yıl boyunca kırmızı et ihtiyacı olan illere biz buradan hayvan da sevk ediyoruz. Yani biz hem kendi et ihtiyacımızı karşılıyoruz, hem de diğer illerimizin de et ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayvan sevk ediyoruz. Bu yönüyle hayvan sevk eden bir il konumundayız. Sadece kimi sebeplerden dolayı halkımız kırmızı et denilince, büyükbaş hayvan  etini anlıyor. Hâlbuki küçükbaş eti tüketilirse, fiyatlar da bu kadar yükselmez” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.