Kırsal kalkınmaya yüzde 50 hibe müjdesi

Kırsal kalkınmaya yüzde 50 hibe müjdesi

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, kırsal kalkınma yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği başvurularının başladığını bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” çerçevesinde “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi” hakkındaki tebliğin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği duyuruldu.

Yüzde 50 hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcıların 4 Aralık 2016 tarihine kadar elektronik ağ üzerinden başvurularını yapmaları gerektiği ifade edildi.

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı; “Desteklenecek yatırım konuları; yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, kırsal ekonomik altyapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımlarıdır.”

Hibe desteği 500 bin ile 2 milyon TL arasında değişiyor

Yatırımcıların 4 Aralık 2016 tarihine kadar elektronik ağ üzerinden başvurularını yapmaları gerektiği bildirilen açıklamanın devamında ise “Hibeye esas yatırım tutarı yatırım konusuna göre 500 bin ile 2 milyon TL arasında değişmektedir. Hibe desteği oranı ise yüzde 50’dir. Desteklemeden yararlanmak isteyen yatırımcıların 4 Aralık 2016 tarihine kadar elektronik ağ üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir. Program hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen yatırımcılar, İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü İl Proje Yürütme Biriminden ve www.tarim.gov.tr. adresinden bilgi alabilirler” ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler