Kırsaldaki öğrenciler gezdirildi

Kırsaldaki öğrenciler gezdirildi

Artuklu Belediyesi, kırsal mahallelerde öğrenim gören öğrencileri kent merkezinde misafir ederek, tarihi mekânları gezdirdi.

Mardin Artuklu Belediyesi, kırsal mahallelerde öğrenim gören öğrencileri kent merkezinde ağırlamaya devam ediyor. Çiftlik İlköğretim Okulu öğrencilerini kent merkezinde misafir eden belediye, tarihi mekânları gezdirdi.

Kahvaltı programı ile başlayan gezinin ilk durağı müze oldu. Buradaki tarihi eserleri tanıyan öğrenciler, daha sonra Kasımiye Medresesi'ne geçti.

Medrese önünde çeşitli oyunlar da oynayarak eğlenceli anlar yaşayan öğrenciler, günün sonunda Artuklu Belediyesini ziyaret ettiler.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Birtek tarafından karşılanan öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

Günü birlik geziye katılarak büyük keyif alan öğrenciler, kendileriyle yakından ilgilenen belediye yetkililerine teşekkür ettiler.

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, öğrencileri eğitimde başarıya teşvik etmek, yeni yerler görmeleri ve keşfetmelerini sağlamak amacıyla "Artuklu'yu Keşfediyoruz" sloganıyla gezi programları düzenlediklerini belirtti.

Kaymakam Öztürk, belediye olarak sosyal hizmetlere önem verdiklerini ifade ederek, "Şehrin gelişimi için alt ve üst yapı hizmetleri kadar o şehirde yaşayan insanların kültür, sosyal, sportif ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hizmetlerin gerçekleştirilmesi önemlidir. Özellikle çocuk ve gençlere yönelik etkinliklere ağırlık veriyoruz, vermeye devam edeceğiz." dedi.

Çiftlik İlkokulu öğrencileri, gezinin ardından Artuklu Belediyesi görevlileri eşliğinde araçlarla okullarına geri döndüler.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.