Kırtasiye malzemeleri olmayan kardeşlere yardım eli uzatıldı

Kırtasiye malzemeleri olmayan kardeşlere yardım eli uzatıldı

Mardin'de maddi imkânsızlık nedeniyle okula gidemeyen 5 kardeş için resmi kurumlar ve hayırseverler harekete geçerek, yardımlarda bulundular.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde maddi imkânsızlık nedeniyle okula gidemeyen Arslan ailesinin çocuklarının dramı, "Kırtasiye malzemesi olmayan 5 kardeş okula gidemiyor" başlığıyla İLKHA tarafından haberleştirilmişti.

Haberin ardından harekete geçen Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve birçok hayırsever, Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden çocuklara kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Arslan ailesini makamında ağırlayarak, çocukların eğitimi ve okulla ilgili sıkıntıları ile ihtiyaçları konusunda ailenin okul yönetimi ve kendileriyle sürekli irtibat halinde olmasını istedi.

Arslan ailesinin çocukları Evin (14), Fehime (13), Dilan (12) ve Bünyamin (9) okula gidebilmenin sevincini yaşarken, ailenin nn küçüğü Nurullah (6) ise okula başlamanın heyecanını yaşıyor.

Konuyla ilgili duygularını paylaşan çocukların annesi Ruken Arslan, kendilerine yardımlarda bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

Arslan, "İlk önce haberimizi yapıp sesimizi duyurdukları için İLKHA'ya çok teşekkür ediyorum. Valimize, kaymakamımıza, milli eğitim müdürümüze ve bize destek çıkan herkese çok teşekkür ediyorum. Şu anda mutluğumuzun tablosunu görüyorsunuz. Düne kadar çocuklarım okula gidemediği için ağlıyordu, Allah'a çok şükür, şimdi kırtasiye malzemeleri, kıyafet, ayakkabı gibi tüm ihtiyaçları karşılandı. Artık okula gitmenin sevincini yaşıyorlar. Allah'ın izniyle Nurullah'ı da okula kaydedeceğim, inşallah o da okula gidebilecek. Hamdolsun, o kadar mutluyuz ki bu duygu ne anlatılır ne de tarif edilebilir. Herkese teşekkür ediyorum. Artık çocuklarım ağlamıyor ve üzülmüyor. Çok sevinçliyiz." dedi.

"Allah kimseyi çaresiz bırakmasın"

Birkaç gün öncesine kadar evlerinde üzüntünün hâkim olduğunu dile getiren Arslan, şunları söyledi: "Birkaç gün önceye kadar adeta bu evde matem havası vardı. Çünkü çocuklar okula gidemiyordu. İlke Haber Ajansına çok çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Allah'a çok şükür, İLKHA haberimizi yaptıktan sonra 2-3 gündür telefonlarımız susmadı. Yardım etmek isteyen birçok kişi aradı. Allah herkesten razı olsun. İlke Haber Ajansından Allah razı olsun, yardımseverleri bize yönlendirdiler. Çok güzel bir duygu. Herkese teşekkür ediyorum. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın."

"Bizi okulumuza kavuşturdular"

Kendilerine yardım eli uzatan bütün yetkililere ve yardımseverlere teşekkür eden 7'nci sınıf öğrencisi Fehime Arslan, "Okula gidemediğimiz için çok üzülüyorduk. Bugün ise çok mutluyuz. Defterimiz, kalemimiz, silgimiz ve çok güzel elbiselerimiz var. Hem haberimizi yapan İLKHA'ya hem de sesimizi duyup bize yardım eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizi okulumuza kavuşturdular." ifadelerini kullandı.

"Okula gittiğimiz için çok mutluyuz"

Okula başladıkları için çok mutlu olduklarını anlatan evin büyük kızı olan 8'inci sınıf öğrencisi Evin Arslan, "Sesimizi duyurduğu için ilk önce İLKHA'ya çok teşekkür ediyorum. Bize yeni elbiseler, kalem, defter, silgi, çanta gönderen herkese çok teşekkür ediyoruz. Okula gidemediğimiz için çok üzülüyorduk ama şimdi okula gittiğimiz için çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

"Arkadaşlarıma kavuştum, çok sevinçliyim"

Okuluna ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşayan 4'üncü sınıf öğrencisi Bünyamin Arslan ise şu ifadeleri kullandı: "Bize kırtasiye malzemesi gönderenlere ve yardım edenlere çok teşekkür ediyorum. Artık okula gidiyorum, arkadaşlarıma kavuştum ve çok sevinçliyim. Düne kadar okula gidemediğimiz için ağlıyorduk ama şimdi ise okula gittiğimiz için gülüyoruz." (Mehmet Aslan - İLKHA)






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler