Kırtasiye malzemesi olmayan 5 kardeş okula gidemiyor

Kırtasiye malzemesi olmayan 5 kardeş okula gidemiyor

Mardin'de Arslan ailesinin 5 çocuğu, okul çantalarında kalem, defter gibi kırtasiye malzemesi olmadığı için okula gidemiyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Arslan ailesinin dramı yürek burkuyor. Çalışanın olmadığı evde hayata tutunma mücadelesi veren Arslan ailesinin 5 çocuğu, çantalarında kalem, defter gibi kırtasiye malzemesi olmadığı için okula gidemiyor.

Arkadaşları okula giderken onlara bakarak ağladıklarını belirten çocuklar, okula gidebilmek için yetkililerden yardım bekliyor.

"Öğretmenleri 'çocukları okula gönderin, yoksa size ceza gelecek' diyor"

Eşi işsiz olan Ruken Arslan, İLKHA muhabirlerine çaresiz olduklarını, her 5 çocuğunun da okula gitmesi gerektiğini, ancak ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için okula gidemediklerini söyledi.

Anne Arslan, yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde anlattı: "5 çocuğum var. Evin (14) bu sene 8'inci sınıfa, Fehime (13) 7'inci sınıfa, Dilan (12) geç başladı 4'üncü sınıfa ve Bünyamin (9) 4'üncü sınıfa gitmeleri gerekiyordu. En küçüğü Nurullah (6) da bu sene okula başlaması gerekiyordu ama kaydını yapamadık. Eşim hasta, en büyük kızım 14 yaşında, çalışanımız yok, bir gelirimiz yok. Eşim bel fıtığı hastası, ağır işlerde çalışamıyor. Normalde 7 nüfusluk bir ailenin asgari ücretle geçinmesi bile çok zor, biz de ise çalışan yok.  Yetkililere sesleniyorum; çok perişan bir durumdayız, çocuklarımı okula gönderemiyorum. Bize yardım etsinler. Ev kira, öğretmenler her birine bir liste verdi. Her bir çocuğun listesi 80-90 TL çalışan olmayınca nasıl karşılayalım? Biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz, perişan durumdayız. Öğretmenleri 'çocukları okula gönderin, yoksa size ceza gelecek' diyor. Okul için onlara daha hiçbir şey almadık. Sadece devletin verdiği kitaplar var."

"Bize yardım etmezlerse çocuklarımın okuma hayali, hayal olarak kalacak"

Bazı ailelerin maddi imkânları olmasına rağmen çocuklarını okutmadığını, kendisinin ise maddi imkânsızlıklardan dolayı çocuklarını okutamadığını söyleyen Arslan, çocuklarının okuyabilmeleri için yetkililere çağrıda bulundu.

Arslan, "Böyle devam ederse çocukları okula gönderemeyiz. Nasıl gönderelim? Yetkililere sesleniyorum; bazı aileler var imkânları varken çocuklarını okutmuyor ben ise çocuklarımı okutmak istiyorum ama maddi imkânımız yok. Ondan dolayı okula gönderemiyorum. Çocuklarımın okuyabilmesi için bize yardım etsinler. Bize yardım etmezlerse çocuklarımın okuma hayali, hayal olarak kalacak."

"Arkadaşlarımızın okula gittiklerini görünce arkalarından ağlıyoruz"

Mehmet Doğru İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi olan Bünyamin Arslan ise arkadaşları gibi okumak, büyüyünce de öğretmen olmak istediğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız okula gidiyor bizde onların arkasından ağlıyoruz. Öğretmenin istediği malzemeleri alamadığımız için okula gidemiyoruz. Ben de arkadaşlarım gibi okumak istiyorum, büyüyünce öğretmen olmak istiyorum."

"Okumak bizim hakkımız bize yardım etsinler"

Çantalarında sadece devletin verdiği kitapların bulunduğunu belirten Fehime Arslan, "Okul açıldığından beri sadece bir hafta okula gittik. Çantamız bomboş! Sadece içerisinde kitap var. Hiçbir şey alamadık. Gittiğimiz hafta arkadaşlarımızdan kalem, silgi alarak geçiştirdik. Arkadaşlarımız okula gidiyor ama biz gidemiyoruz. Bizde arkadaşlarımız gibi okula gitmek istiyoruz. Büyüyünce bir meslek sahibi olmak istiyoruz. Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum; bizde okumak istiyoruz. Çok zor durumdayız. Okumak bizimde hakkımız, ne olur bize yardım edin." dedi.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler