"Kış hastalıklarından korunmak için bol bol su için"

"Kış hastalıklarından korunmak için bol bol su için"

Özellikle kış aylarında görülen hastalıklara dikkat edilmesi uyarısında bulunan uzmanlar, bol bol su içerek bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğini söyledi.

Kış hastalıklarına dikkat çeken diyetisyen Merve Boztoprak,  suyun soğuk algınlığı ve griple başa çıkmada önemli olduğunu söyledi.

Suyun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Boztoprak, "Havaların soğuması ile beraber vücutta terleme ile dışarı atılan su miktarında azalma olması kişilerin su içme ihtiyacının da azalmasına neden oluyor. Oysa tam tersine kış aylarında içeceğimiz su, vücutta oluşan toksinlerin atılmasını sağlayarak vücudumuzun soğuk havalarda, gribal enfeksiyonlar ve zararlı virüslerden korunmasını sağlıyor." dedi.

"Su içmemek metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor"

Su içmemenin metabolizma hızının yavaşlamasına neden olduğunu dile getiren Boztoprak, sözlerine şöyle devam etti: "Sıcak havaların sona ermesiyle azalmaya başlayan su tüketimi gün içerisinde su içmeyi unutmaya ve buna bağlı olarak metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor. Elzem ihtiyaçlarımızdan biri olan su, yeterli miktarda tüketildiğinde vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasını, toksinlerin vücudumuzdan atılmasını sağlamakta ve enfeksiyonlardan korunmamıza yardım etmektedir. Berrak, düzgün, sağlıklı bir cilde sahip olabilmek, dinç ve diri hissedebilmek ile birlikte bağırsak hareketlerinin düzenliliğini sağlayabilmek, yorgunluğu gidermek ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için yeterli miktarda su içmeye özen göstermelisiniz."

Gün içerisinde en az 8-10 bardak su içilmesini tavsiye eden Boztoprak, kış aylarında tüketimi kolaylaştırmak için suya tarçın, limon, karanfil ya da meyve parçacıkları eklenebileceğini ifade etti.

Sıvı tüketimini arttırmak ve kış hastalıklarından korunmak için bitki çaylarının iyi bir seçenek olduğunu vurgulayan Boztoprak, "Evdeyseniz kendinize küçük notlar hazırlayıp su içmeniz gerektiğini hatırlatabilirsiniz. Suyu da her zaman görebileceğiniz bir yerde bulundurmalısınız. Eğer oturarak çalışıyorsanız masanızın üzerinde mutlaka su olmalıdır. Gün içerisinde fiziksel aktivitenizi arttırmanız su tüketmenizi kolaylaştıracaktır." şeklinde konuştular. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler