Kış lastiği takma zorunluluğu, lastikçilerin yüzünü güldürdü

Kış lastiği takma zorunluluğu, lastikçilerin yüzünü güldürdü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğu, sezona yeni başlayan lastikçi esnafının yüzünü güldürdü.

VAN- Kış sezonunun yeni başladığını belirten lastikçi esnafı, Uygulamanın işlerine olumlu anlamda yansımasını beklediklerini ifade ettiler.

8 yıldır bu sektörde çalıştığını ifade eden lastikçi esnafından Erhan Geçer, uygulamayı yerinde bulduklarını belirterek, "Hem bir esnaf olarak hem de sürücü olarak şunu söyleyeyim ben ne kadar tedbirimi alırsan alayın aracımın 4 tekerine de kışlık lastik takayım diğer sürücülerin bunları yapmaması tehlikeyi ortadan kaldırmaz. Ama bu noktada herkesin bilinçlendirilmesi gerekir. Onun için tavsiyemiz tüm sürücü arkadaşların kış lastiği taktırmalarıdır" dedi.

Bölgenin kış şartlarının ağır olduğuna değinen Geçer, Van'da da fırtına yağmur ve kar yağışının etkili olduğunu belirterek, "Onun için 4 lastiğin de kışlık olması önemlidir. Bu uygulamanın işlerimize olumlu anlamda yansımasını da bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Uygulama tüm sürücüleri kapsamalı"
Bir aylık bir kış sezonunda işlerinin iyi olduğuna değinen Esnaf Erhan Geçer, uygulamanın sadece ticari araçlarla sınırlı tutulmasını da eleştirerek, "Burada kesinlikle uygulama tüm araçları kapsamalı çünkü kazaya karışan araçlar sadece ticari araçlar değil. Özel araçlar da kaza yapabiliyor ve ya kazaya sebebiyet verebiliyor. İş açısında da olaya bakıldığında bir aylık bir iş sezonumuz var kış aylarında tek tük tamir işleriyle uğraşıyoruz" diye konuştu.

Uygulamanın yeni olmasına ve kar yağışının henüz başlamamasına rağmen sürücülerin cezai işlemlere tabi olmamak için bir telaş içerisinde olduklarını ve uygulamanın başlamasıyla işlerindeki hareketlendiğini söyleyen Geçer, sürücülerin kendilerinden hem lastik fiyatları hem de uygulama ile bilgi istediklerini aktararak, "Sadece ticari araçlar değil diğer duyarlı sürücüler de gelip bizlere uygulamanın zorunlu olup olmadığını soruyorlar. Büyük bir çoğunluğu da araç lastiklerini değiştiriyor. Beklentimiz sezonun iyi geçmesidir. Burada tabi vatandaşlarımızın can güvenliği çok önemlidir. Bu uygulamanın bir an önce yaygınlaştırılması gerekir düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu.

"İşte kışlık lastik fiyatları"
Lastik fiyatlarının son günlerde yükseldiğini sözlerine ekleyen esnaf Erhan Geçer, "Son günlerde talep artınca fiyatlarda da bir yükselme söz konusudur. 4 adet kışlık lastik 400 TL ile 550 TL arasında değişiyor. Ortalama tanesi 100-200 TL arasında değişiyor" dedi.

"Kışlık lastik alırken dikkat!"
Kışlık lastik alırken dikkat edilmesi gereken hususlar sıralayan Geçer, özellikle Kore ve Çin lastiklerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Kışlık lastik aldığımızda vakumlu olmasına kauçuklu ve lastiğin yumuşak olmasına dikkat edin. Piyasada Kore ve Çin lastikleri var. Onlar her ne kadar kar lastiği görünümü veriyorsa da karlı havalarda hiçbir fayda vermiyor. Ayrıca lastik üzerindeki dişler desen ve modellerinde önem arz ediyor. Öte yandan sürücülerimiz araç ruhsatında belirlenen ebatlarda olması çok çok önemlidir" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.