Kısa süreli etkili olan yağmur altyapıyı çökertti

Kısa süreli etkili olan yağmur altyapıyı çökertti

​Siirt’te kısa süreli etkili olan yağmur nedeniyle bir transitin geçişi sırasında alt yapı çöktü.

Siirt’te kısa bir süreliğine etkili olan yağmur, Cumhuriyet Bulvarında bir transitin geçişi sırasında alt yapının çökmesi sonucunda asfaltın içinde mahsur kaldı. Yolun ortasında mahsur kalan transit trafiğin aksamalarına neden oldu.

Kısa süreliğine etkili olan yağmur logarların taşmasına neden olurken yaya giden vatandaşlara da zor anlar yaşattı.

Siirtliler uzun süredir yağmur yağmasını beklerken, etkili olan sağanak yağışa altyapının yeersiz kalmasına da teplki gösterdi.

Altyapının çökmesine tepki gösteren Veysel Erol, Siirt’te bu senenin kurak geçtiğini bunun için de bazı vatandaşların yağmur duasına çıktığını belitti. Erol, kısa süreli etkili olan yağmura altyapının yetersiz kalması kendilerini üzdüğünü söyledi.  

Uzu bir süredir yağmurun yağmasını beklediğini söyleyen Metin Sahat da yaklaşık 5 dakika etkili olan yağmurun al yapıyı çökerttiğini belirterek, alt yapı yetersizliğine tepki gösterdi.

Yoldan geçerken altyapının çöktüğünü söyleyen transit şoförü Zeki Eker, taşıdığı yükün ağır olmadığını belirterek, etkili olan yağmur nedeniyle yolun çöktüğünü söyledi.  

"Her yıl evimi su basıyor"

Yağan yağmurdan dolayı evinin sular içinde kaldığını söyleyen Hasan Ece, "7 yıldır her sene evimi su basıyor. Defalarca belediyeye gitmeme rağmen hiçbir yetkili sorunuma çözüm bulmadı. Şu anda benim çocuklarım evin içerisinde mahsur kalmış durumda, ben belediyeye derdimi anlatıyorum fakat halen vidanjörü yollamadılar. Bari vihanjörü yollayıp evimi temizlesinler, ben mecbur muyum her sene 5 milyarlık beyaz eşya almaya, ben engelli bir insanım, benim zararımı kim karşılayacak. Ben şu anda eve gidemiyorum ve çocuklarım mahsur kalmış durumda." şeklinde konuştu.

Çöken altyapıyı kontrol etmek için gelen Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad, sıkıntılarını anlatan vatandaşı dinleyerek sorununun bir an evvel çözüleceğini söyledi.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.