Kışın habercisi alıç tezgahlarda

Kışın habercisi alıç tezgahlarda

​Daha çok dağlık alanlarda herhangi bir bakıma ihtiyaç duymadan yetişen ve kışın habercisi olarak da bilinen yabani meyve alıç, tezgahlardaki yerini aldı.

Sonbahar mevsiminde yetişen ve aynı zamanda kışın habercisi olarak bilinen alıç (aluç) tezgâhlardaki yerini aldı.

Yabani bir meyve olarak bilinen ve sık tüketilen alıç, soğuk havayla birlikte tezgâhlara düşen bu meyve kışın habercisi olarak da biliniyor.

Alıç'ın soğuk havaların habercisi olduğunu belirten Alıç satıcısı Ahmet Yıldırım, alıçın çeşitli hastalıklara deva olduğunu ve batı illerine de gönderdiklerini söyledi.

Yıldırım, "Köylüler bunları dağlardan toplayıp bize getiriyorlar. Biz de kalabalık yerlerde satıyoruz. Alıç, şeker hastalığına ve damar tıkanıklılığına iyi geldiği biliniyor. Kilosunu 5 TL'ye; bardağını bir TL’den satıyoruz. Faydalarını bilen insanlar zaten alıyor. Bunları batı illerindeki akrabalarına şifa niyetiyle gönderen insanlar da var." ifadelerini kullandı.

Alıç almaya gelen Murat Bağrıyanık ise Alıç’ın bir aylık bir mevsimi olduğunu belirterek, "Bunun eşi bulunmaz. Doğu illerinin yüksek dağlarında yetişiyor. Bir aylık bir mevsimi var. Baş ağrısına, nezleye ve diş ağrısına iyi geliyor. Biz bunu batı illerindeki akrabalarımıza da gönderiyoruz." dedi.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler