Kitap en yakın arkadaşımız olmalıdır

Kitap en yakın arkadaşımız olmalıdır

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları tarafından düzenlenen kitap okuma etkinliğine gençler yoğun ilgi gösterdi.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları tarafından gençlere yönelik “Haydi sen de kitabını al gel” temalı geniş katılımlı kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Şehitkamil ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Gazikent Mehmet Annaç Parkı'nda düzenlenen kitap okuma etkinliğine gençlerin yanı sıra çocuklar da ilgi gösterdi. Kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları kentte ilk defa geniş kapsamlı bir kitap okuma etkinliği gerçekleştirirken, okuma etkinliğine katılan gençler getirdikleri kitapları aynı anda okudu. Etkinliğe küçük çocukların da katıldığı görüldü.

Düzenledikleri kitap okuma etkinliği hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır, amaçlarının toplumda kitap okumayı yaygınlaştırmak olduğu için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

“Gençlerin kitap ile irtibatını kuvvetlendirmek istedik”

Çakır, “HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları olarak, başta tüm üyelerimize, gönüllülerimize ve özellikle gençlik kollarımıza çağrıda bulunup kitap okuma etkinliği düzenledik. Kitap; yoldaşımız, sırdaşımız ve en iyi arkadaşımız olmalıdır. Resulullah (Aleyhisselam) 'İlim Çin’de de olsa alınız’ buyurmuşlardır. Bizler de HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak gençlerimizin kitap ile olan irtibatını kuvvetlendirmek ve gençlerimizin bir arada olmasını sağlamak maksadıyla bir araya geldik. Kitap okuma etkinliği düzenledik.” dedi.

Türkiye’deki kitap okuma oranlarına da dikkat çeken Çakır, “Malumunuz son açıklanan verilere göre Türkiye’de kitap okuma oranı yüzde 0,01 ve Türkiye bu oranla dünya genelinde 86’ncı sırada yer almaktadır. Gerçekten de ciddi bir şekilde üzerinde durulması gereken bir konudur. Gençlerimizin kitap okumaya olan uzaklığını göz önüne aldığımız zaman; bizim gençlere kitabın, ilmin önemini iyi vermemiz gerekiyor. Gençlik kolları olarak çalışmalarımızı gençlerin kitap okuması üzerine yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

“Okuyan insanın bakış açısı farklı olur.”

Kitap okuma etkinliğine katılan HÜDA PAR Şehitkamil İ“Kitap en yakın arkadaşımız olmalıdır”lçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Demir de bu tür etkinlikler ile gençlere kitap okumayı sevdirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Demir, “Öncelikle programa katılım sağlayan tüm gençlik kollarımıza ve halkımıza teşekkür ediyoruz. HÜDA PAR Gaziantep ve Şehitkamil Gençlik Kollarımızın düzenlemiş olduğu kitap okuma etkinliğinin amacı; insanlara okumanın önemini, okumanın erdemli bir iş olduğunu ve okuyan insanın bakış açısının nasıl farklılaştığını göstermek amacıyla bu programı düzenledik. Bugün burada okuduğumuz bir saat kitap okumanın en önemli özelliği; bunu hayatımızın her alanında, yaşamımızın her yerinde kitap okumayı aktif hale getirmek ve kitap okumayı sevdirmektir.” diye konuştu.

“Bu çalışmaların sürekli olmasını istiyoruz”

Kitap okuma etkinliğine katılan Bozan Evin de “Benim kitap okuyan kardeşlerime birkaç tavsiyem olacak. Beş cümle okuyup birini dahi anlamamaktansa, bir cümleyi beş defa okuyup tam olarak anlamak çok daha iyidir. Doğruyu ve güzeli okumalarını da tavsiye ediyorum. Çünkü etrafımızda boş kitap çok, bunların yerine gençlerimizin; ilmini, adabını, ahlakını ve imanını arttıracak kitaplar okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü herhangi bir yerde okuyacağınız bir cümle bazen hayatınızı değiştirebilir. Okuduğunuz kitaba, okuduğunuz cümleye ve nasıl okuduğunuza dikkat edin. Yoksa başınıza ruhi, bedeni ve ilmi konuda sıkıntılar gelebilir.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Mustafa Çelik de “Bu programda emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bu ahir zamanda diğer gençlerin şehvet tuzağına düştüğü bir ortamda, bizler kitap okuyarak farklı bir bakış açısı kazanıyoruz. Bu imkanı bize sunanlardan Allah razı olsun. Bu yolda Allah yardımcımız olsun.” diye konuştu.

Etkinlik, yapılan çay ikramının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.