Kitap kurdu ödüllendirildi

Kitap kurdu ödüllendirildi

Türkiye çapında aykırı okuyucu seçilen Emine Zehra Sonkaya, Midyat Kaymakamı ve İl Kültür Turizm Müdürü tarafından ödüllendirildi.

Mardin’in Midyat ilçesinde 6’ncı sınıf öğrencisi Emine Zehra Sonkaya (11), Türkiye çapında aykırı okuyucu seçildi.

Midyat Kütüphanesi’nden ödünç aldığı 146 kitap ile birlikte babasına ait kitapevinden de aldığı bir o kadar kitabı okuduğunu ifade eden Emine Zehra Sonkaya, kitap okumayı çok sevdiğini dile getirdi.

Sonkaya, "Benim kütüphaneye gidip gelen arkadaşlarım vardı. Bende onlarla beraber kütüphaneye gidip gelmeye başladım. Kitap okumayı bir alışkanlık haline getirdim. Kütüphaneden aldığım 146 kitabı okudum. Babama ait işyerinden de bir o kadar kitap alıp okudum. Kitap okumak benim için yaşam tarzı haline geldi. Bundan sonra da kitap okuyamaya devam edeceğim." dedi.

Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Aladdin Aydın ise kitap kurdu Emine Zehra Sonkaya’nın kitap okuma azmine hayran kaldığını belirterek, şunları söyledi:

"Mardin İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak çocuklarımızın kitap okuması, zamanlarını kütüphanede geçirmesi ve çeşitli etkinliklere katılmaları bizleri oldukça sevindiriyor."

Yılın aykırı okuyucusu seçilen Emine Zehra Sonkaya, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin ve il Kültür Müdürü Alaaddin Aydın tarafından çeşitli ödüller ile ödüllendirildi.

Sonkaya, önümüzdeki günlerde Kültür Turizm Bakanlığı tarafından da davet edilerek ödüllendirilecek. (M. Salih Keskin – İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.