Kitapla buluşmak için fuarlar güzel bir fırsat

Kitapla buluşmak için fuarlar güzel bir fırsat

​HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, toplumun kitaba ilgisini artıracak çalışmaları olumlu bulduklarını belirterek, kitapseverlerin kitapla buluşması için fuarların güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, il yönetimi ve gençlik kollarından oluşan kalabalık bir heyetle, Ramazan dolayısıyla "Ramazan Kitapla Buluşuyor" ana temasıyla açılan "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri" kitap fuarını ziyaret etti.

15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen fuarı ziyaret eden Erat ve beraberindekiler, yayınevlerinin açtığı stantları ziyaret ederek, destek ziyaretinde bulundu.

Fuarda stant açan yayınevleri sahipleri tarafından ilgiyle karşılanan heyet, yayınevlerini tek tek ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yayınevi sahipleri ile yazarlar, Gazianteplilerin kitap fuarına gösterdiği ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdiler.

HÜDA PAR heyetine, ziyaretlerinden ve göstermiş oldukları bu ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden yayınevi sahipleri ve yazarlar, tüm kitapseverleri fuara davet ettiler.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan İl Başkanı Erat, toplumun kitaba ilgisini artıracak bu tür çalışmaları olumlu bulduklarını belirterek, kitapseverlerin kitapla buluşması için kitap fuarlarının güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

Kitap fuarının kitapseverlerin kitapla buluşması için bir fırsat olduğunu belirten Erat, "Gaziantep'te kurulan kitap fuarını Gençlik Kollarımızla birlikte ziyaret ettik. Gerçekten çok zengin bir kütüphane şeklinde ayağımıza kadar gelmiş. Fuarda çok değerli yazarlar, çok değerli ve güzel kitaplar var. Tüm halkın gelip, bu fuarı ziyaret etmesini istiyoruz. Gerçekten herkesin gezmesi gereken bir fuar." dedi.

"İslam'ın ilk emri 'oku'dur"

Kitap okumanın önemine değinen Erat, İslam'ın ilk emrinin "oku" olduğunu belirterek, "Dolayısıyla bizim de okumamız gerekiyor. Şu anda Ramazan ayındayız. Nasıl ki midemiz ekmeğe ve suya ihtiyaç duyuyorsa, kalbimiz maneviyata ihtiyaç duyuyorsa aklımız da bilgi, birikim ve ilme ihtiyaç duyuyor. Doğru kaynaklardan beslenmek adına kitaplardan vazgeçmemeliyiz. Şu an maalesef özellikle gençlik, sosyal medyaya daha çok zaman ayırıyor. Maalesef şu an sosyal medya gençleri daha çok cezbediyor, gençlerin zihinlerini bulandırıyor ve o alan yanlış bilgiler veriyor. Aslında bunun yerine burada doğru kaynaklardan, güzel kitaplardan daha çok istifade edebilirler. Tüm gençlerin de mutlaka bu fuara gelip ziyaret etmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dinimizin beşikten mezara kadar okumayı ve öğrenmeyi emrettiğini söyleyen Erat, "Geçmişte böyle bir imkan yoktu. Ama şu an yazarlar bizatihi kendileri okurlarının ayağına geliyor. Türkiye'nin değişik illerinden birçok yayınevi buraya kadar gelmişler. Kitapların fiyatları da çok uygun. Bütün halkımızı buraya davet ediyoruz. Gelsinler fuarı görsünler, kitap alıp okusunlar ve bilgilensinler." çağrısında bulundu.

"Amacımız; gençlere kitabı sevdirmek"

Gençleri kitapla buluşturmak ve fuara katkıda bulunmak için kitap fuarını özellikle gençlerle birlikte ziyaret ettiklerini anımsatan Erat, "Fuarı gençlerimizle birlikte ziyaret ettik. Burada amacımız; gençlere kitabı sevdirmek, kitabı onların gündemine almaktır. Halkı bu kitap fuarına teşvik etmek ve bu fuarı tanıtmak amacıyla buraya geldik. Ziyaretimiz çok güzel geçti. Yayınevleri ziyaretimizden çok memnun kaldılar. Biz de onlarla tanışmaktan memnun olduk, hepsine çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.