Kitaplarını satarak öğrencilere burs vermek istiyor

Kitaplarını satarak öğrencilere burs vermek istiyor

İstanbul'da açılan bir kitap fuarına katılan engelli yazar Erdal Yalçın, kitaplarını satarak kazanacağı parayla öğrencilere burs vermek istiyor.

Türkiye'de önde gelen yüzden fazla yayınevinin ve 250'den fazla yazarın katılımıyla gerçekleşen ve dördüncüsü düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı, kitapseverlerle buluşmaya devam ediyor.

18 Şubat'a kadar açık olacak kitap fuarına katılan 43 yaşındaki Erdal Yalçın, engelli olmasına rağmen kaleme aldığı kitapları burada satışa sunuyor.

Diyarbakır'da dünyaya gelen ve çocukluğunda geçirmiş olduğu bir rahatsızlık nedeniyle felç geçiren Yalçın, tedavi için ailesi tarafından İstanbul'a getirildi ancak iyileşmesi için çare bulunamadı.

Hiç okula gitmeyen ve aldığı özel eğitim sonucu 2 yılda okuma-yazmayı öğrenen Yalçın, henüz çocuk denilebilecek bir yaşta kitap yazmaya başladı.

Yalçın, "38 yıldır İstanbul'dayız. 15 yaşında kitap yazamaya başladım. Başta makale yazdım ve ardından bunları kendi imkânımla dergi yapıp, satarak para kazandım. Şu an 16 kitabım var. Ailemle beraber Kadıköy ilçesinde oturuyorum ve hayatımdan memnunum. Öykü, şiir, hikâye ve kişisel gelişim alanında kitap yazıyorum. Allah'a şükür, kitaplarım satılıyor. Bundan memnunum." dedi.

Engelli yazarın babası Kaya Yalçın, oğlunun durumuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Oğlum 2 yaşındayken hastalandı. Hastaneye götürdüğümde kızamık olduğunu söyleyip, geri gönderdiler. Ben de eve getirip kızamık muamelesi yaptım. Üzerini örterek sıcak tuttuk. Sonraki gün baktım, yatağında odun gibi olmuştu. Hemen özel bir hastaneye götürdüm. Doktor, menenjit olduğunu söyledi ve 'Hemen devlet hastanesine götürüp yatır.' dedi. Hastaneye götürünce birkaç işlem yaptılar fakat çare bulunamadı. Tedavi için İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildik. Hastanede görevli Prof. Dr. Hıfzı Özcan'la görüştük. Doktor, tedavi için hastanın burada kalması gerektiğini söyledi. Tedavisi için hâlâ uğraşılıyor fakat çare bulunamadı. İleriki zamanlarda ne olur bilemeyiz."

"Kitaplardan kazandığı parayla öğrencilere burs vermek istiyor"

Erdal'ın kitap yazmaya merakı olduğunu ve şu anda 16 kitabının bulunduğunu anlatan Yalçın, "Oğlum hiç okula gitmedi. Haftada 2 gün özel eğitim alarak okuma-yazmayı öğrendi. Şimdi Erzurum Üniversitesi Bilgi Yönetimi Sistemi öğrencisi. Oğlum, yazdığı kitaplardan kazandığı parayla öğrencilere burs vermek istiyor. Şimdiden birçok kişiye yardımda bulundu. Kendisini engelli olarak görmüyor. Para verenlere çok kızıyor ve paralarını almıyor. Kimseden yardım beklemeden sadece yazdığı kitaplar karşılığında para alıyor. Ben, 'Oğlum! Onlar kötü niyetle vermiyor. Kitap okumadıkları için sadece katkıda bulunmak istiyorlar.' dediğim zaman da kızıp, parayı reddediyor. Oğlum, 'Ben asalak değilim. Allah bana akıl nimetini vermiş, ben de bunu kullanarak kitap yazıyorum. Yazdıklarımdan kazandıklarımla hayatımı sürdürmek istiyorum.' diyor." şeklinde konuştu. (Nizamettin Aşkin - İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.