Kıyıcak’ta Kutlu Doğum coşkusu

Kıyıcak’ta Kutlu Doğum coşkusu

Malatya’nın Kale ilçesine bağlı Kıyıcak köyünde, Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya Koordinatörlüğü tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya Koordinatörlüğü tarafından Kale ilçesine bağlı Kıyıcak köyünde   'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed' temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Kıyıcak Camii önünde gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğinin sunuculuğunu M. Ali Batı yaptı.

Hafız Yunus Buldu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan  etkinlik, Mevlit-i Şerif okunmasıyla devam etti.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

Programda bölgenin âlimlerinden Mahmut Yayla günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı

Yayla Hoca konuşmasında İslam’ın kadına değer verdiğini belirterek, cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğünü belirterek kadınların toplumu eğiten bir unsur olduğunu söyledi. 

Kardeşliğin Müslümanlar için çok önemli olduğunu belirten Yayla: “Kendiniz için istediğini kardeşiniz içinde istemedikçe gerçek manada iman etmiş olmazsınız Hadis-i Şerifi bize iman etmenin kardeşlikten geçtiğini belirtiyor. İslam kardeşliğinin en önemli müesseselerinden biri kardeşlik müessesesinin kurulmasıdır. Allah Resulünün bize emanet olarak  bırakmış olduğu bu yolda kardeşlik müessesesinin kurulmasıdır. Medine’ye hicret ettikten sonra yaptığı ilk işlerden bir tanesi de Müslümanları da kardeş yapmasıdır. İlk defa hür olanlar ile köleleri kardeş yaparak kardeş yaptı. Müslümanları birbirine bağladı. Bizim de birbirimize bağlanmamız için kardeş olmamız lazımdır. Cahiliye döneminin kadınlara değer vermediğini, kadınların toplumda dışlandığını hepimiz biliyoruz ancak, Allah Resulünün getirdiği değerler kadını yüceltti. Hala yaptı, teyze yaptı, eş yaptı, bacı yaptı. Kadınları da birbirlerine kardeş yaptı. Kadınlar toplumun yarısıdır. Diğer yarısı da toplumu eğitendir. İşte bu yüzden İslam’ın bize getirisi sadece namaz, oruç, hac, zekât olmamıştır. Bize kardeşliği öğretmiştir barışı öğretmiştir, adaleti öğretmiştir. ” dedi.

Program, Grup Hicret tarafından seslendirilen ilahilerin ardından Kıyıcak Camii İmamı Mehmet Taş Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu. (M. Ali Batı/ İLKHA)

 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.