Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerden aşure programı

Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerden aşure programı

​Muharrem ayı dolayısıyla Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde aşure programı düzenlendi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Muharrem ayı dolayısıyla Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde aşure programı düzenlendi.

Programa Derik ilçe Vaizi Kemal Kahraman, Kızıltepe İlçe Miili Eğitim Şube Müdürleri, ilçedeki okul müdürleri okulun idareci, öğretmenleri, öğrencileri ve veliler katıldı. Programa katılan Derik ilçe vaizi öğrencilere aşure gününün ehemmiyeti hakkında bir konuşma yaptı.

Daha sonra etkinlik hakkında İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Derik ilçe vaizi Kemal Kahraman, aşure etkinliği düzenleyen Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi idarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Kahraman, “Bugün bize düşen Peygamberimizin izinden gitmek ve o yolu takip etmektir. Peygamberin yolunu takip eden ve Peygamberin getirdiği akide uğruna mücadele eden, İslam tarihinde bizleri üzüntüye boğan ve o günü kapkaranlık bir güne çeviren bir Kerbela faciamız da var. Hz. Hüseyin’in Hicri 61’de Yezid ve komutanı Ömer bin Sad tarafından katledilmesi olayı var ki; bu içimize bir kor olarak düşer. Tabi o gün Peygamberin gülü koparılmıştı ve müminler o günden beri sinelerine vurur bu acıyı bu üzüntüyü yaşar ve bunu taze tutar. Bu tazeliği çocuklarına Hüseyin, Hasan, Zeynep, Fatıma gibi isimler vermek suretiyle bunu yaşatır. Tabi Hz. Hüseyin akide uğruna şehit olurken, ceddi Hz. Muhammed’den o inancı yaşatma uğruna canını verirken, Kerbela’da susuz bir şekilde katledilirken, Yezid’in kendi makam saltanat uğrunda ve kabilesi uğrunda savaştığı aynı şekilde Ömer bin Sad’ında menfaat uğrunda Hz. Hüseyin’i Kerbela’da şehit ettiği görülüyor. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Savaşlar ya inanç, akide uğrunda olmuş ya da ulus, kavim, millet, mezhep, meşrep savaşları olmuştur ya da menfaat çıkar uğruna olmuştur. Bugün Müslümanlara düşen Hz. Hüseyin’in akidesi uğrunda o akideyi kaybetmeden ortak değerlerimiz ortak sembollerimiz etrafında kenetlenerek, İslam kardeşliği ile bütün mezhepleri meşrepleri bir tarafa bırakarak bu yolda kenetlenmek bize düşer ki; küffarın bugün bize coğrafyamıza yaptığı katliamlar zulümler belki bir son bulur.” dedi.

Okul Müdürü Züleyha Feyza Batıhan ise şunları söyledi: “Furkan Doğan Kız İmam Hatip Lisesi olarak Muharrem ayında bir aşure etkinliği düzenleyelim dedik.  Bu yıl 829 öğrencimiz ve misafirlerimizle birlikte bin kişiye yakın aşure yaptık. İlçe vaizi Kemal Kahraman hocamız aşure gününün önemini kızlarımıza anlattı. Tabi burada kızlara dağıtmak güzel bir etkinlik oldu. Hepsi katılarak bide hem maddi katkıda bulunarak hem de dağıtımında müdahil oldular. Onlar birlikte güzel bir şey yapalım dediler. Her şeyi kızlarımızla birlikte yaptık. İnşallah bereketli bir yıl olur. İnşallah hem zihinler açısından hem evlerimiz, okulumuz açısından bereketli olur diye düşünüyoruz.” (Mehmet Aslan-İLKHA) 


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler