Kızı feraceli olduğu için okula alınmayan babadan tepki

Kızı feraceli olduğu için okula alınmayan babadan tepki

Adıyaman'da ferace giyen kızının okula alınmamasına tepki gösteren baba Ramazan Saygı, o günden sonra kızının psikolojisin bozulduğunu ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Fatma Nur Saygı’nın babası Ramazan Saygı, kızının kıyafetinden dolayı okul idaresi tarafından baskı altına alınarak okuldan uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirterek duruma tepki gösterdi. Okul yönetimi ise yaptığı yazılı açıklama ile iddialara cevap verdi.

İLKHA'ya konuşan baba Saygı, kızının bir gün kendisine  "Baba beni içeri almıyorlar, sen benimle gelmek zorundasın." dediğini belirterek, bu durum üzerine kızıyla okulun Müdür Yardımcısı M.G ile görüştüğünü söyledi.

Yaptığı görüşmede M.G'nin, kendisine, "Kızını al buradan, çek git. Bu elbise ile burada görmek istemiyorum. Ya elbisesini burada indirecek ya da ben senin kızını okula almıyorum." sözlerini sarf ettiğini iddia eden Saygı, "Bunun üzerine kendisine bir esneklik göstermelerini, kızımın son senesi olduğunu söyledim. 'Şimdiye kadar kızımın kılık kıyafeti bir sorun değildi, son iki ay neden sorun oldu?' dedim. M.G’nin söylediği tek bir kelime var: 'Okul yönetimi olarak bu kararı almışız, bu elbiseyi indirecek!’ Ben de kızımın elbisesini indirmeyeceğimi söyledim. 'Kızını al buradan nereye gidiyorsan git. Hangi okula götürüyorsan götür.' dedi. Üzerime üşüştüler. Kızımı zorla onların arasında odadan çıkardım.” 

Baba Saygı, ilgili makamlara gittiğini fakat kendisi ile ilgilenecek kimseyi bulamadığını, daha sonra ifadesi alınması için karakola çağırıldığını dile getirerek başından geçenleri şöyle aktardı: “Kızımı aldım İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittim. Kimse yerinde yoktu. Vali Yardımcısı Murat Süzen'in yanına gittim. O da yerinde yoktu. En sonunda telefon numaramı, adresimi her şeyimi bıraktım. 2 saat o koridorlarda gidip geliyordum. Yeşilyurt Karakolu beni çağırdı. Dediler ki ifade için çağırıyoruz. İfade için gittim. Sebebi ne diye sorunca; okul yönetimi senden şikâyetçi,  dediler?"

Okul bahçesinde izin vermedikleri için okul dışında bir basın açıklaması yaptığını, ardından Vali Yardımcısı Murat Süzen'in daveti üzerine kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Saygı, "Vali Yardımcısı da da söyledi: 'Bu kılık kıyafette hiçbir sorun yoktur." dedi.

Kızının yaşananlardan dolayı rahatsızlandığını ve psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Saygı, “Okul yönetimi kızımın üstüne gidiyor. Bırakmıyorlar kızım doğru dürüst okul okusun. Kızımı aldım hastaneye götürdüm. Doktor: 'Kızının psikolojisi bozulmuş, psikoloji doktoruna götür.' dedi. Bunun sebebi Fatih Teknik Anadolu Lisesi ve Hacı Murat Güler'dir. Hacı Murat Güler kızıma demiş ki; 'Ben senin okul hayatını bitiririm. Seni disiplin kuruluna sevk ederim, bir daha devlet yurdunda dahi okuyamazsın.' Peki, bu öğretmen bu yetkiyi nerden alıyor, kim bu yetkiyi bu öğretmene veriyor?" ifadelerini kullandı.

Okul yönetimi açıklama yaptı

Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi iddialara karşı bir açıklama yaptı. Açıklamada okul ile ilgili olarak basına çıkan haberlerin asılsız olduğu, öğrencinin kılık kıyafetinden dolayı okula almama gibi bir durumu söz konusu olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Öğrencimizin ferace ile okula alınmadığı iddiası asılsız ve mesnetsizdir. E-okul ve kamera kayıtlarımıza göre öğrencimiz sürekli devamlı ve yasaklandığını iddia ettiği siyah feracesi ile okulumuzdaki derslerine devam etmektedir. Bu öğrencimiz hakkında eğitim hayatı boyunca kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir disiplin işlemi başlatılmamış ve uygulanmamıştır." denildi. (Cemil Özdaş – İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.