Kızılay 10 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak

Kızılay 10 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak

​Kızılay "Ramazan'ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında tüm dünyada 10 milyon muhtaca ulaşmayı hedefliyor.

Kızılay Ramazan ayını fırsat bilerek "Ramazan'ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında dünya genelinde 10 milyon muhtaca ulaşmayı hedefliyor.

Konu hakkında bilgi veren Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Sabahattin Tezdiğ, "Bu yıl ‘Ramazan'ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım" sloganıyla bir kampanya düzenleyen Türk Kızılay'ı, yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 10 milyon ihtiyaç sahibine yardım elini uzatmayı planlıyor. İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı, aşevlerinden yemek ve maddi destekte bulunacak olan Kızılay, Türkiye’nin dört bir tarafında titiz bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmalardan biri de Batman ilimiz. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan, sadece kişinin ihtiyaç sahibi olup olmadığını gözeterek hareket eden Kızılayımız, şubemizin özverili çalışmaları sayesinde ailelerin tespitini yaptı. Bu kapsamda hane ziyaretleri yaparak ailelerimize ihtiyacı olan gıda yardımını yapıyoruz.” dedi.

Zekat, fitre ve fidyesini de Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen hayırseverlerin olduğunu belirten Tezdiğ, “Onlar adına da bu yardımları ulaştıracağız. Ramazanın bereketini tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, onların sofralarını da bereketlendirmek boynumuzun borcudur. Şu an ekiplerimiz dünyanın dört bir tarafında mazlumlara yardım için seferber oldu. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olarak ben de bu çalışmaya destek vermek için hane ziyaretleri yapıyorum. Ziyaretlerim Ramazan ayı boyunca sürecek. İnşallah bu Ramazan’da daha fazla insanın gönlünü yapmak nasip olur. Bağışçılarımıza bu noktada teşekkür ediyorum. Veren el ile alan el arasında güvenli bir köprü olan Kızılay'ı tercih etmeleri hepimizi gururlandırıyor.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.