Kızılay bölge bilgilendirme toplantısı Bismil’de yapıldı foto

Kızılay bölge bilgilendirme toplantısı Bismil’de yapıldı foto

Bismil Kızılay Şube Başkanlığının ev sahipliği yaptığı bilgilendirme toplantısında, Bismil kurum amirleri, STK’lar ve Kızılay Diyarbakır- Batman merkez ve ilçe şube başkanları katıldı.

Bismil Kızılay şubesi tarafından organize edilen yemekli Kızılay bölgesel bilgilendirme toplantısı özel bir kafede yapıldı. Toplantıya Bismil kurum amirleri, Bismil’de faaliyet gösteren STK temsilcileri  ve Kızılay Diyarbakır-Batman merkez ve ilçe şube başkanları katıldı. 

Değerlendirme toplantısında konuşan ev sahibi Bismil Kızılay şube başkanı Sedar Zorooğlu, Güneydoğuda Kızılay’ın yaşadığı sıkıntılara değindi.

Bölge halkının Kızılay’a farklı bir gözle baktığını söyleyen Zorooğlu” Türk Kızılayı devlete bağlı bir kurum olduğu için bölge halkımız Kızılay’a yanaşmıyordu, yardım etme konusunda çok duyarsız kalıyorlardı. Biz de buna rağmen yerimize oturmadık mücadele ettik, eşlerimizle, yönetimde olan arkadaşlarımızla, gönüllü arkadaşlarımızla hep beraber el ele verip sokaklara indik, mahallelere indik kapı, kapı dolaşıp insanlarımızı kucakladık, dertlerini dinledik. Elimizden geldikçe sorunlarını, sıkıntılarını çözmeye çalıştık. Her kesime koştuk, hiçbir ayırım yapmadık, gönlümüze Kızılay sevgisini taşıyarak herkese koştuk.“ dedi.

 Yapılan bu çalışmasının meyvesini aldığını belirten  Zorooğlu, ”Artık insanlar bizi gördüğünde bizi kucaklıyor kapımızı çalıyorlar ve bize dualarda bulunuyorlar. Bu da bizi çok sevindiriyor.” şeklinde konuştu.

Dünya barış günün kutlayan Zorooğlu,” Bugün Dünya barış günü. Ülkemizde yaşanan bu sıkıntıların biran önce bitmesini temenni ediyoruz. Ülkemize huzur gelsin. Kızılay ailesi olarak tüm dünyaya ‘savaşa hayır barışa evet’ diyoruz. Kızılay olarak tüm dünyaya barış diliyoruz.” dileklerinde bulundu.

Programda konuşan Batman Türk Kızılay şube başkanı Ali Tezdiğ,” 15 Temmuz darbe gecesinde biz Kızılay ailesi olarak meydanlardaydık ve demokrasi nöbetlerine başladık, büyük bir mücadele verdik.  Bazı yerlerde olmayan imkânlarımızla vatandaşlarımıza hizmet ettik. Bu gerçeği hiç kimse küçümseyemez ve görmemezlikten gelemez. Gönül isterdi ki diğer STK’ların da bu şekilde destek vermeleriydi. Ama bunu unutmayalım biz Kızılay’ız, devletimizi, milletimizi, halkımızı temsil ediyoruz. Onun için eksikleri kendi mücadelemizle kapattık ve bu şekilde de devam edeceğiz.” dedi.

Kızılay’da çalışan hemşire ve memurların eş tayini istemelerine karşı olduklarını söyleyen Tezdiğ, ”Eş tayini isteyen Kızılay kan birim merkezinde çalışan hemşirelerimiz, memurlarımız var.  Eş durumundan tayin isteyip gidenler var. Bununla ilgi merkeze bildirip diretiyoruz. Eş durumunda kimse buradan tayin isteyip gitmeyecek. Gitmek isteyen kişi istifasını versin gitsin. Bölgede ciddi anlamda vatandaşımız işsiz. Onlar geçer onların yerine. En azından tayin istenmez işler de aksamaz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.