Kızılay, Cuma günü Çınar’da kan bağışı toplayacak

Kızılay, Cuma günü Çınar’da kan bağışı toplayacak

Kızılay 20 Ocak Cuma günü Çınar’da kan bağışı toplamak üzere bir çalışma yapacak.

Kızılay’dan gelecek bir ekip tarafından 20 Ocak Cuma günü Çınar Belediyesi taziye evinde saat 10.30 ile 17.30 arasında kan bağışı toplamak üzere bir çalışma yapılacak.

Yapılacak kan bağışı kampanyasına tüm Çınarlıları davet eden kan bağışçısı kazanım uzmanı Süleyman Koç, “Diyarbakır Kızılay Bölge kan merkezi olarak 6 ile hizmet etmekteyiz. Bu iller Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Batman, Bingöl ve Sirtt’te hizmet etmekteyiz. Bu 6 bölgedeki 46 hastanenin kan hizmetini bizler karşılıyoruz.  Bölge kritik bir bölge, sıkıntılı bir bölge, kan ihtiyacının en fazla olduğu bölge, ama kan bağış oranının düşük olduğu bölgelerden biri. Bizim temel amacımız hastanelerde umutla kan bekleyen hastaların mağduriyetini gidermek. Bu uğurda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu hafta 20 Ocak Cuma günü Çınar belediyesi taziye yerinde bir kan bağış faaliyeti düzenleyeceğiz. Son dönemde ülke genelinde Kızılay olarak büyük bir sıkıntı yaşamaktayız. Stoklardaki kan oranlarında yüzde 50 oranında azalma yaşanmış durumda. Bölge olarak stoklardaki kan oranı kritik düzeyin altına inmek üzere.“ şeklinde konuştu.

Koç yaptığı açıklamanın devamında, “Öyle bir sıkıntı halindeyiz ki, hastanelerde umutla kan bekleyen nice hastalarımız var, ameliyat olmayı bekleyen nice hastalarımız var. Kan bulunamıyor diye ameliyatı ertelenen hastalarımız var. Bizim amacımız hastaların bu mağduriyetini ortadan kaldırabilmek. Çınar’da yapacağımız kan bağış faaliyetine Çınar halkından her zamankinden daha fazla desteğine ihtiyacımız var. Bize yarımcı olmalarını umut ediyoruz. 10.30’da başlayıp akşam 17.30’a kadar devam edecek faaliyette desteklerini izden esirgememelerini umut ediyoruz. Çünkü burada yapacağımız kan bağış faaliyetlerinde alacağımız eksik bir ünite kanile insanlar hayatını kaybedecektir, biz bunu istemiyoruz. İnşallah yapacağımız faaliyetler ile iyi bir sonuç ile ayrılacağımızı umut ediyorum“ dedi.

ÇINARINSESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler