Kızılsu köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Kızılsu köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak merkeze bağlı Kızılsu köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak merkeze bağlı Kızılsu (Kereşa) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed(sav)" temalı Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Köy meydanında düzenlenen etkinlik saat 14.30'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif ile devam eden etkinlikte ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Daha sonra Molla Hayrettin Atan etkinlikte selamlama konuşması yaptı. Atan, "Allah bize ‘innel muminel iğvetun' diyerek 'Bütün müminler kardeştir' buyuruyor. Bugün Peygamber Efendimizin veladetini anmak için toplandık, onu anıyoruz. İslam’ın dışında bütün yeryüzünün dışındaki dinlerin bir hükmü yoktur. İslam dışında kendine din kabul eden ise ahirette hüsrana uğrayacak,  kaybedenlerden olacaktır. Şahadet getiren herhangi bir insan dünyanın neresinde olursa olsun Allah’ı Rab Peygamber’i önder kabul ettiğinde o zaman o ümmetin içine girmiş ve kardeşimiz olmuştur.” dedi.

Programda konuşmacı olarak katılan Molla Cevher Arasan, Hz Muhammed'in yaşamı ve mücadelesinden kesitler sundu.

Arasan, “Ya Resulallah çok rehber, önder, lider geldi dünyaya senden sonra ama hiç kimse senin geldiğin gibi gelmedi. Fakat kimse senin değerini anlamadılar. Sana tuzak kurdular seni memleketinden hicret etmeye zorladılar. Seni memleketlerine layık görmediler. O sana o gün düşmanlık edenler bugün de var ya Resulallah. O gün düşmanlık edenlerin torunları hâlâ dedelerinin davalarını yolunda yürüyorlar ve hâlâ sana düşmanlar.” dedi.

Dünyaya hak ve adaletin Peygamber tarafından getirildiğini vurgulayan Arasan, Hz Muhammed dışında hak ve adalet getirdiğini sananlar hep yanılacağını ifade etti. Haksızlıkla haklılığın olmayacağını belirten Arasan, "Zulüm ile mazlumiyet gitmez. Şu gördüğünüz kadınlar cahiliye devrinde erkekler tarafından sağ olarak toprağa gömülüyordu. Değerleri yoktu, babalarının varislerine ortak olamıyordu. Hain gözlerden kaçamıyorlardı. Bu gördüğünüz erkek ve erkek arasındaki ipi İslamiyet, Peygamber getirmiştir. Bu örtündüğünüz tesettür İslamiyet’in zırhıdır. O zırhı Kur’an getirmiştir. Zalimler o zırhtan çok korkuyorlar, o zırha bakınca Peygamberi hatırlıyorlar. Bu kıyafetten başka Allah’ı hatırlatan başka bir kıyafet yoktur." ifadelerini kullandı.

Arasan konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Peygamber hiçbir zaman pantolon giyen bayan ümmet istememiştir. Her hafta saçını bir renge boyayan, tırnaklarını renkten renge sokan yağmur yağınca o boyası çıkıp 10 yıl ihtiyarlayan bir nesilde istememiştir. Çünkü öyle bir ümmet Hristiyan ve Yahudi ümmetidir. Peygamber onlarla savaşmıştır. Hak gelince batıl önemini yitirmiştir.”

Program yapılan konuşmanın ardından okunan dua ile sona erdi.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.