Kızılsu (Zorun) köyünde Muhammedi sevda coşkusu

Kızılsu (Zorun) köyünde Muhammedi sevda coşkusu

Şırnak'a bağlı Kızılsu (Zorun) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi.

ŞIRNAK-Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Kızılsu (Zoran) köyünde  düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine çevre köylerden gelen vatandaşların da  katılımıyla coşkulu bir kutlama gerçekleşti.

 

Köy meydanında düzenlenen etkinlik saat 13.30’da Mele Ömer Anık Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Asım Özalp’ın  sunuculuğunu yaptığı etkinlik,Kızılsu  cami grubunun Mevlid-i Şerifin okumasıyla devam etti.

 

Ardından Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ve Salih Gözüngü ilahi ve ezgilerle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

 

Salavat ve tekbirlerin sıkça getirildiği programda Molla Kerbela Şanlı Kürtçe yaptığı konuşmasında Peygamberin hayatından kesitler sundu.

 

“Gerçek sevgi,boğazdan aşağı kalbe sirayet eden sevgidir’’

Allah ve Peygamber sevgisiyle toplanan onun aşkıyla çarpan kalplere, Allah’ın Peygamberine onun şefaatine nail kılacağını müjdelediğini belirten Şanlı, “Kim Allah için bir araya gelirse, ondan bahsedip Peygamberini anarsa, Allh-u Teala onlara yüksek dereceler ihsan edeceğini buyuruyor. İnsanlara 4 derece verilir, bunların birincisi o kavme o topluluğa sükûnet, huzur bahşedilir. İkincisi, melekler o insanların üzerlerine iner ve onlar için dua ederler. Üçüncüsü, Allah onlara rahmetini üzerlerine yağdırır. Dördüncüsü, Allah bende o toplanan insanlar için Arş-ı Ala’da Sidretil Münteha meleklerinin yanında  o cemaatten bahsederim diyor. Yani biz nasıl ondan ve Peygamberinden bahsediyorsak oda meleklerine bizi anlatıyor bizden bahsediyor’’ dedi.

 

‘’Peygamberimiz biz ümmetine 5 vakit namazda dua ediyordu’’

Şanlı,Peygamberimizin bizler için çok büyük  cefa ve eziyet çektiğini bizleri hiçbir zaman unutmadığını mağfiretimiz için 5 vakit namazında dua ettiğini o nedenle Allah (c.c) Peygamber Efendimizin yüzü suyu hürmetine ümmetini afettiği müjdesini verdiğini belirterek, “Yalnız hangi ümmetinden bahsediyor, O’nu gerçek seven işte sizin gibi sırf onun aşkıyla sevgisiyle böyle toplanan insanlardan bahsediyor. Sevgi kalpten olması lazım yürekten olması lazım boğazdan yukarı değil, boğazdan aşağı kalbe sirayet eden bir sevgiden bahsediyoruz.Bunun en güzel örnekleri de sahabelerin sevgisi ve bağlılığıdır. Bu sevgiyi de onlardan öğreniyoruz. İşte Zeyd bin Abdullah. O  bir çiftçiydi.Resulullahın vefatı oğlu tarafından Zeyd’e iletiliyor; ‘Baba vallahi Resullullah vefat etti Medine yetim, Medine kimsesiz kaldı.’ Zeyd bin Abdullah bunu öğrenince dizlerinin bağı çözülüyor,   ellerini havaya kaldırıp, ‘Ya Rabb! ‘Bana Resulullah’ı görmek için verdiğin her iki göz, Resullahın vefatından sonra bana lazım değil, sen onları benden al. Kör olayım. O’nu bundan sonra göremezsem O’nsuz Medine sokaklarında nasıl gezerim? O’nsuz bu iki gözüm de olmasın, ben onu görmek için istemiştim.’ Diye dua eder. Bu duasından sonra Zeyd gözlerini kaybediyor. İşte böyle bir bağlılıktır Resulullah’ı sevmek. İstendiği zaman evladınla, malınla ,herşeyinle O’na feda etmektir O’nu sevmek. Sahabiler işte böyle sevmişlerdi. Onların sevgisi boğazın yukarısında değildi. Boğazdan aşağı bir sevgiydi yani yürekten, gerektiğinde canını malını evladını gözü kırpmadan vermekti.” diye konuştu.

 

Etkinlik Molla Ömer Anık Hoca’nın yaptığı duayla sona erdi.  (Ekrem Payan/Muhammed Müldür-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.