Kızıltepe’de ‘Madde kullanımına hayır’ konferansı

Kızıltepe’de ‘Madde kullanımına hayır’ konferansı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile Toplum Sağlığı merkezi öncülüğünde ilçe okullarındaki rehber öğretmenlere “Madde kullanımına hayır” konferansı düzenlendi.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda slayt eşliğinde verilen konferansa Kızıltepe İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ejder Canbakış, Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir ve ilçedeki rehber öğretmenler katıldı.

Konferansla,   rehber öğretmenlerine verilen eğitimle okullardaki öğrenci ve öğrenci ailelerine daha hızlı ulaşılarak madde kullanımının önüne geçilmesi hedeflendiği belirtildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Suzan Şahin şunları söyledi:

“Özellikle lise öğrencileri ve daha küçük yaştaki öğrencilerin rehber öğretmenlerine yönelik konferans yaptık. Konusu da uyuşturucu.  Amacımız özellikle ailelere ve çocuklara ulaşmak, uyuşturucu kullanımını mümkün mertebe azaltıp tamamen bitirmektir. Rehber öğretmenlerle aile ve öğrencilere ulaşacağız. Onun için bilgilendirme psikolog tarafından yapılacaktır. Uyuşturucu kullanımı küçük yaşlarda başlıyor. Özellikle sigara ile başlıyor, daha sonra uyuşturucuya içki ve uyuşturucu ile ilişkili oluyor. Ailelerin bilinçlendirilmesi de çok önemli. Bu konuda da ayrı çalışmalarımız var ama, öncelikle rehber öğretmenlerden ve okullardan başlıyoruz.”  

Toplantı Toplum Destekli Polislik adına Yücel Çelik ve Toplum Sağlığı Merkezi Psikolog Çağla Geyik’in sunumunun ardından sona erdi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.