Tapu Ve Kadastro Haftası kutlandı

Tapu Ve Kadastro Haftası kutlandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ‘168. Tapu ve Kadastro Haftası’ kutlamaları kapsamında Kızıltepe Tapu Müdürü Kızıltepe Kaymakamını makamında ziyaret etti.

Kızıltepe ilçesinde  168. Tapu ve Kadastro Haftası  kutlamaları kapsamında Kızıltepe Tapu Müdürü Haluk Saruhan ve kurum çalışanları Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’i makamında ziyaret ettiler.

İlk kez 21 Mayıs 1847'de 'Defterhane-i Amire Kalemi' adıyla kurulan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 168. kuruluş yıl dönümü kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi Kızıltepe ilçesinde de yapıldı.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'i makamında ziyaret eden Tapu Müdürü Haluk Saruhan, "168. Tapu ve Kadastro Haftası" etkinlikleri ve kurumdaki çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

168. Tapu ve Kadastro Haftasını kutlayan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Vatandaşlarımızın gayrimenkullerinin ve bunlar üzerindeki haklarının Devlet Güvencesi altında tutulmasını sağlayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Kaymakam daha sonra hafta nedeniyle Emniyet Müdürü Abdullah Ergen ve bazı kurum müdürleri ile beraber Tapu ve Kadastro Müdürlüğünü ziyaret ederek burada incelemelerde bulunup çalışmalar ve ilk tapular ile ilgili, Müdür Saruhan'dan bilgi aldı.

Yaptığı ziyaret ile ilgili olarak açıklamada bulunan kaymakam Ermiş,  “Tapu ve Kadastro ülkemizin en önemli kurumlarından birisidir. Tapu ve Kadastro kurumumuz son yıllarda çok ilerleme kaydeden kurumların başında yer alıyor. Halka hizmette çok daha iyi yerlere geldi. Makamıma gelerek nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim.”dedi.

Kızıltepe Tapu Kadastro Müdürü   Saruhan ise, " Tapu ve Kadastro olarak kuruluşumuzun 168. yıl dönümü nedeni ile bu ziyareti gerçekleştirdik. Kurum olarak ülkemizde iki asra yakın bir zamandan beri halkımızın mutluluğu için çalışıyoruz. Ülkemizin tüm il ve ilçelerinde teşkilatlanmak suretiyle vatandaşımıza hizmet sunan yaygın ve köklü bir kurumuz. Türkiye'nin bütününde olduğu gibi Kızıltepe’de de vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Kurumumuzda artık E-Haciz sistemi devreye girecek. E-Haciz Sistemi ile personel yükü azalacak. Vatandaşlarımız kendi işini artık çok rahat bir şekilde karşılayacak.168 yıllık geçmişe sahip olan kurumumuz , yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi gösteriyoruz.” dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.