Kızıltepe Umut Kervanı 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı

Kızıltepe Umut Kervanı 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Kızıltepe Umut Kervanı 2017 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Mardin merkez Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Kızıltepe Umut Kervanı 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Kızıltepe Umut Kervanı, faaliyetleri kapsamında,  587 aileye 43 bin 165 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Umut Kervanı Başkanı Mehmet Şirin Öz, 2017 yılı içerisinde hayırseverlerin bağışladıkları yardımları, aralarında Suriyeli ailelerinde bulunduğu 587 aileye ulaştırdıklarını söyledi.

Rahmet gıda Bankası olarak yaklaşık 5 yıl faaliyet yürüttükten sonra isim değişikliğine gidilerek Kızıltepe Umut Kervanı olarak faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Başkan Öz, şöyle devam etti:

“Derneğimiz, kurulduğundan bu yana hayırseverlerin yaptıkları bağışlarla ilçede adeta yetim ve muhtaçların umudu haline geldi. Yaptığımız yardımlar sadece buradaki yardıma muhtaç ailelerle sınırlı değil, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak gelen Suriyeli mülteci kardeşlerimiz ile geçen yıllarda çukur siyasetinden dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan Nusaybinli ailelerimizde de binlerce aileye yardım elini uzattık.” dedi.

2017 yılı içerisinde 587 aileye 43 bin 165 TL değerinde yardımda bulunduklarını söyleyen Öz, “ Eski adıyla Rahmet Gıda Bankası, yeni adıyla Kızıltepe Umut Kervanı olarak bu yıl içerisinde Kızıltepeli yardıma muhtaç 248 aileye gıda paketi, 18 aileye nakdi yardım, Suriyeli 100 aileye gıda paketi, 121 aileye giyim yardımı, 100 aileye ise ev eşyası olmak üzere toplamda 587 aileye 43 bin 165 TL değerinde yardım  ulaştırdık.” dedi.

Yıl boyunca yapılan yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Öz, " Yardımlarımızın daha fazla ailelere ulaşması için tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz. Yıl boyunca başta hayırseverler olmak üzere tüm üye ve gönüllülerimize yardım ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA












































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.