Kızıltepe Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

Kızıltepe Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

2018 yılı faaliyet raporunu açıklayan Kızıltepe Umut Kervanı, bin 162 aileye 77 bin 259 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduğunu açıkladı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Umut Kervanı, 2018 yılında Yemen ve Arakan'daki yardımlar ile birlikte ilçedeki bin 162 aileye toplam 77 bin 259 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

2018 yılı faaliyet raporunu açıklayan Kızıltepe Umut Kervanı Başkanı Mehmet Şirin Öz, hayırseverlerin bağışladıkları yardımları bin 162 aileye ulaştırarak, hayırsever ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi gördüklerini belirtti.  

Öz, "2018 yılının mübarek Ramazan ayında 'Ramazan kolileri' hazırlayıp, üye ve gönüllülerimizle yolumuzu gözleyen mağdur ve muhtaç durumundaki ailelere dağıtımını yaptık. Kurban Bayramı'nda ise yılda bir sefer de olsa kırmızı et paketlerini hazırlayıp ihtiyaç sahibi ailelerimizin kapılarını çalıp, yüzünü güldürdük. Yine 2018 - 2019 eğitim - öğretim yılında okul malzemelerini temin edemeyecek durumunda olan çocuklarımıza çeşitli kırtasiye ve okul ihtiyaçlarını karşılayarak onların sevincine ortak olduk." dedi.

Yemen’deki insanlık krizine de sessiz kalmayarak vakıfları aracılığıyla nakdi yardımlarda bulunduklarını aktaran Öz, "Arakan'daki Müslüman kardeşlerimiz de vahşi Budistlerin zulmü altında en temel ihtiyaçlardan bile yoksundurlar. Vakfımızın oradaki faaliyetleri devam etmektedir. Bizler de orada üç tane su kuyusu açmaya vesile olduk." ifadelerini kullandı.

"Muhtaçlara Umut Ol" temasıyla muhtaç ve yetim aileler yararına kermes düzenlediklerini söyleyen Öz, şunları kaydetti:

"Aslında yetim, öksüz, mağdur ve muhtaç durumunda olan çok sayıda aileler tarafımızca tespit edilmiş olup yardım eli beklemektedirler. Sistemimizde kayıtlı olan ailelerimiz ve onlara umut olup yardım elini uzatmak isteyen kardeşlerimiz arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Bu yüzden hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Bizler, 2018 yılında 477 aileye 31 bin 940 TL değerinde gıda, 276 aileye 19 bin 53 TL değerinde giyim, 350 aileye 16 bin TL değerinde kırmızı et, 37 aileye 3 bin 36 TL değerinde kırtasiye malzemeleri, 21 aileye 6 bin 950 TL nakdi yardım, bir aileye 280 TL değerinde ev eşyası yardımı yaptık. Toplamda, 2018 yılında bin 162 aileye 77 bin 259 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunmuş olduk. Bu yardımlarda emeği geçen hayırseverler başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.