Kızıltepe'de bozdurulup yapılmayan yollarının onarılmasını istiyorlar

Kızıltepe'de bozdurulup yapılmayan yollarının onarılmasını istiyorlar

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğalgaz ve elektrik çalışmaları sırasında kazılan çukurların onarılmaması vatandaşları canından bezdirdi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, doğalgaz ve elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları sırasında oluşan çukurların zamanında kapatılmaması hem vatandaşları hem de sürücüleri mağdur ediyor. Durumu tepki gösteren vatandaşlar, yollarının bir an önce onarılmasını istediler.

Açılan kanalların onarılmaması nedeniyle şehir merkezindeki yollar köstebek yuvalarını andırırken, bazı esnafların, oluşan çukurları kendi imkânlarıyla kapatmaya çalıştığı görüldü.

Çukurların kazalara davetiye çıkardığını ve bu çukurlardan kaçmak isteyen araç sürücüleri ile vatandaşlar arasında çoğu zaman tartışmalar yaşandığını dile getiren vatandaşlar, yolda gerekli tedbirlerin alınmamasından da yakınıyor.

"Çukurların bir an önce kapatılmasını talep ediyoruz"

Vatandaşlardan Ahmet Yılmaz, "Hem doğalgaz çekildiği zaman hem de elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları sırasında açılan kanallar kapatılmadı. Sizin de gördüğünüz gibi çalışma bitmesine rağmen oluşan çukurlar onarılmadı. Biz kendi imkânlarımızla kapatmaya çalıştık ancak böylede olmuyor ki. Araçlar, çukurlar nedeniyle zor ilerliyor, birçok aracın altı yere çarpıyor ve hasar oluşuyor. Bu durumdan hem esnaf olarak hem de mahalleli olarak şikâyetçiyiz. Belediye olsun, muhtarımız olsun, bazılarını yapmaya çalışıyorlar ama yeterli olmuyor. Bu çukurların bir an önce kapatılmasını talep ediyoruz." dedi.  

"Kendi imkânımızla kapatmaya çalışıyoruz"

Duruma tepki gösteren ve araç lastiğinin çukurlardan dolayı değiştirmek zorunda kaldığını belirten Hacı Bulut ise "Kızıltepe'nin halini görüyorsunuz, berbat durumdadır. Geçen gün çukurlardan dolayı yeni taktığım aracın lastiğini değiştirmek zorunda kaldım. Yaklaşık 500 TL masrafım oldu. Bu çukurları kimse kapatmadığı için kendi imkânlarımızla kapatmak zorunda kalıyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.