Kızıltepe'de elektrik kesintisi yine yol kapattırdı

Kızıltepe'de elektrik kesintisi yine yol kapattırdı

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki bazı köylerde yaşanan elektrik kesintisini protesto eden çiftçiler, Mardin-Kızıltepe karayolunda bulunan trafo merkezi önünde yol kapatma eylemi yaptı.

MARDİN - Kızıltepe ovasında mısır ve pamuk mahsulünün döllenme aşamasında olduğu bir sırada sık, sık yaşanan elektrik kesintileri çiftçileri çileden çıkarttı. Mardin Kızıltepe karayolunda bulunan TEİAŞ trafo merkezi önünde bir buçuk saat yolu trafiğe kapatan çiftçiler, elektrikler verildikten sonra yolu trafiğe açtılar.

Kızıltepe'ye bağlı Akalın, Dikmen, Şenyurt ve Gökçe'de bulunan ve yaklaşık 30 mahalleye elektrik veren fiderler kapatılınca, çiftçiler Mardin-Kızıltepe yolu arasında bulunan TEİAŞ trafo merkezine akın etti. Trafo merkezindeki görevlilerle yapılan görüşmeden bir sonuç çıkmayınca çiftçiler, saat 19.00 sıralarında Mardin-Kızıltepe yolunu taş ve çöp konteynırlarıyla trafiğe kapattı. Mardin-Kızıltepe karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

Çiftçiler adına bir konuşma yapan Sevimli Mahallesi muhtarı Mikail Erbeyi, şunları söyledi: “TEDAŞ çiftçilerin borçlarını bahane ederek Mısır ve Pamuk mahsulünün döllenme aşamasında olduğu bir sırada elektriği kesiyor. Bu mahsullerin kuruması hem çiftçiler hem de milli gelir açısından büyük bir kayıp olur. Defalarca TEDAŞ yetkilileriyle çiftçilerin borçları için makul bir fiyatta anlaşalım diye görüştük ama yanaşmadılar. TEDAŞ yetkilileri bunu çok iyi bilsinler ki, dayatmayla bu iş olmaz. Çiftçilere makul bir fiyat versin ve artık bu kesintiler yaşanmasın eğer bu kesintiler devam ederse bizim de eylemlerimiz devam edecek." dedi.

Daha sonra Kızıltepe ilçesine vekâleten bakan Yeşilli Kaymakam’ı Müfit Gültekin olay yerine geldi. Çiftçilerin sıkıntılarını dinledikten sonra DEDAŞ yetkilileriyle görüştü. Yapılan görüşmeden sonra kesilen bölgeye elektrik verilince, çiftçilerde eylemlerini sonlandırarak yolu trafiğe açtı.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.