Kızıltepe'de engellilere ağız ve diş sağlığı taraması foto

Kızıltepe'de engellilere ağız ve diş sağlığı taraması foto

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Engelsiz Yaşam Atölyesinden yararlanan engellilere yönelik diş sağlığı taraması yapıldı.

Kızıltepe’de SODES projesi kapsamında Kızıltepe Kaymakamlığı Engelsiz Yaşam Atölyesi kurslarından faydalanan 50 engelliye diş sağlığı taraması yapılarak, kendilerine diş macunu ve fırçası verildi.

Diş Hekimi Canan Özden, diş fırçalama teknikleri hakkında engellilere bilgilendirmelerde bulundu.

Atölyenin İdari Destek Personeli Bahar Yıldız konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “10 -16 Mayıs arası Engelliler Haftasıdır. Atölyemiz olarak ta engelliler haftasında dez avantajlı bireylerimizin sağlık sorunlarını ele alalım dedik ve bunu ilk olarak ağız sağlığı taraması ile yapmaya başladık. Şu an atölyemizde mevcut dez avantajlı öğrencilerimizin Toplum Sağlık Merkezi tarafından diş hekimlerimizle beraber ağız sağlığı taraması yapıyoruz. Böyle bir günde keşke bu çalışmalar olmasa, her gün dez avantajlı bireylerimiz hatırlansa, önlerindeki engeller kaldırılsa, rahatlıkla hayatlarına devam edebilseler, hastaneye rahatlıkla gidebilseler sıkıntılar yaşamasalar. Amacımız bunların sıkıntılarını ve farkındalıklarını dile getirmektir. Şu an tekerlekli sandalye bağımlısı kursiyerlerimiz de var, ortopedik engelli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın böyle bir günde sağlıklarında az da olsa bir nebzelik yerimiz oluyorsa ne mutlu bize.” diye konuştu.

Engelli İzzetin Akbaba ise şunları söyledi:

“Kızıltepe Engelliler Gücü Basketbol Takımı sporcusuyum. Bu atölyede engellilerin bütün branşlarda faydalandığını gördüm, ilk defa buraya geldim memnun kaldım.”

Kızıltepe Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Canan Özden de şunları söyledi:

“Engelli arkadaşlarımızın ağız taramasını yaptık. Muayene ettik, çeşitli hastanelere yönlendirdik. El kol koordinasyonları iyi olmadığı için fırçalama teknikleri göstermeye çalıştık ve flor yapmaya çalıştık. Flor çürükleri önleyici etkiye sahip. Özellikle bu grup için daha da önem arz ediyor. İnşallah verimli bir çalışma yapmışızdır.” dedi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.