Kızıltepe'de İmam Hatip Öğrencileri yılsonu hünerlerini sergiledi

Kızıltepe'de İmam Hatip Öğrencileri yılsonu hünerlerini sergiledi

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında birbirinden güzel projelerini sergiledi.

Kızıltepe ilçesi Yenikent (TOKİ) Mahallesi'nde bulunan ve geçen yıl proje okulu olan Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrencilerin hazırladığı 25 projenin açılışı gerçekleştirildi.

13 danışman öğretmenin nezaretinde 72 öğrencinin özverili çalışmaları sonucu Robotik Kodlama alanında 6, Fen ve Teknoloji alanında 7, Biyoloji alanında 2, Kimya alanında 2, Din Kültürü ve Değerler eğitimi alanında 6, Matematik alanında 1, tarih alanında 1 ve Sosyoloji alanında 1 proje olmak üzere toplam 25 proje hazırlandı.

Protokol üyeleri ve davetliler kurdele kesiminin ardından spor salonunda kurulan stantlarda sergilenen projeleri gezerek çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar.

Yapılan fuar hakkında açıklamada bulunan Okul Müdürü Tarık Yılmaz, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı 25 projeyi sergilediklerini söyledi. Yılmaz, “Bu sene bizim okulumuzun yaptığı 3’üncü fuar. Kızıltepe’de onca okul arasından projesi kabul edilen 3 okuldan biriyiz.” dedi.

Okulun Proje yürütücüsü Mesut Ege ise “Okulumuz öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar kurulunun kısa adı TUBİTAK olan projemiz bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır. Bu projemiz de toplam 13 öğretmen 72 öğrenci yer aldı ve 25 alandan oluşmaktadır. Bu projelerimizin amacı insanların faydasına olan çalışmalarda bilimsel ve teknolojik anlamda gelişimlerini sağlamak insanların karşılaşacağı zararlı alışkanlık ve zararlı unsurları engellemeye çalışmaktır.” diye dikkat çekti.

Program davetlilere yapılan ikramların ardından sona erdi. 

Açılışa; HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Burhan Aydın, Mardin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Akdağ, Şube Müdürü Abdürrahim Omuk, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Gümüş, Öğretmen Evi Mehmet Hadi Gökdemir, Eğitim-Birsen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, Önder (Mardin İmam Hatipliler Derneği) Başkanı Abdulsamet Yılmaz, Kızıltepe Çiftçiler derneği Başkanı Mikail Erbeyi, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, velileri ve davetliler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler