Kızıltepe’de "Kapalı Semt Pazarı" kuruluyor

Kızıltepe’de "Kapalı Semt Pazarı" kuruluyor

​Kızıltepe Belediyesi tarafından yapılacak “Kapalı Semt Pazarı” için çalışmalara başlandı.

Kızıltepe Belediyesi, Koçhisar (Mezopotamya) Mahallesi'nde Belediye Garajının yerine 4 bin 500 metrekare alana sahip “Kapalı Semt Pazarı” yapacak.

Yapılacak kapalı semt pazarında otopark alanı, çocuklar için oyun gurubu bulunacak. Mevcut pazar yerinde yaşanan trafik yoğunluğu, görüntü ve ses kirliliği ile çöp gibi sorunların, yeni yapılacak semt pazarıyla giderilmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kızıltepe halkının daha modern ve sağlıklı koşullarda alışveriş yapabilecekleri ‘Kapalı Semt Pazarının’ ihale aşaması bitirilip en kısa zamanda yapımına başlanacaktır. Pazarların sadece üzerlerini kapatmayıp, yapılan alanları kullanışlı ve modern hale dönüştüren Kızıltepe Belediyesi, Koçhisar (Mezopotamya) Mahallesi’ne yapılacak olan ‘Kapalı Semt Pazarı’ için çalışmalara başladı. 4 bin 500 metrekare alanında olacak ‘Kapalı Semt Pazarı’ otopark alanı, vatandaşlarımız alışveriş yaparken çocuklar için Oyun grubu alanı yapılacak. Peyzaj çevre düzenlenmesiyle modern bir görünüme kavuşacak. ‘Kapalı Semt Pazarı’ yerinin tamamlanmasıyla, mevcut pazar yerinde yaşanan trafik yoğunluğu, görüntü ve ses kirliliği ile çöp gibi sorunların giderilmesi hedefleniyor.”

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler