Kızıltepe'de kene ve haşerelere karşı doğaya 200 bıldırcın salındı

Kızıltepe'de kene ve haşerelere karşı doğaya 200 bıldırcın salındı

Mardin’de bir mahalle muhtarı, kene ve haşerelerle mücadele kapsamında doğaya 200 bıldırcın bıraktı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Karaman (Hamziyan köyü) Mahalle muhtarı Nuri Demir, azalan bıldırcın ve keklik sayısını çoğaltmak, kene ve haşerelerle mücadele etmek amacıyla, örnek bir davranış sergileyerek doğaya 200 bıldırcın bıraktı.

Muhtar Demir, kendi köyünde 50'si erkek, 150’si dişi olmak üzere 200 adet bıldırcını doğaya salarak, doğaya sahip çıkma konusunda örnek bir tavır sergiledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Muhtar Demir, “Bizim start verdiğimiz bu hayırlı yolda inşallah köylümüz, yetkililerimiz, doğasever, hayvansever ve ekolojik hayatın önemini benimsemiş herkesin bizi yalnız bırakmayacağından eminiz.” dedi.

Doğaya saldığı 200 bıldırcından sonra önümüzdeki süreçte doğaya kınalı keklik ve alabalığı salımında bulunacağını belirten Muhtar Demir, “Azalan bıldırcın ve keklik popülasyonu nedeni ile kene ve haşere sayısında yoğun bir yükselme var. Haşereler ile mücadele etmenin birçok biyolojik yolu olmasına rağmen biz en etkili ve doğal yolu olan keklik ve bıldırcın sayısını yükseltme kararı aldık. Bu minvalde 150'si dişi, 50'si erkek olmak üzere 200 bıldırcınımızı adapte süresini tamamladıktan sonra doğaya saldık. Bir sonraki hedefimiz kınalı keklik ve alabalığı salımı olacaktır. Emeği geçen ve destek veren tüm köylülerimize teşekkür ederim. Bizi bu yolda yalnız bırakmayıp, bize destek olup heyecanımızı artıran herkese de teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.