Kızıltepe'de tehlikeli gerginlik

Kızıltepe'de tehlikeli gerginlik

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir grup Suriyelinin yerli halka saldırması sonucu öfkelenen vatandaşlar çarşı merkezinde "Suriyelileri burada istemiyoruz" sloganları atarak Suriyelilere saldırmaya başladı.

MARDİN - Suriye’deki iç savaştan kaçarak Resmi rakamlara göre Kızıltepe’ye yerleşen 30 bine yakın Suriyeli mülteci, Kızıltepe halkını rahatsız etmeye başladı. İki gün önce Suriyeli bir grubun bir işyerine saldırmasıyla başlayan kavgadan sonra dün akşam Özgürlük Meydanında başka bir kavga daha çıktı.

İddialara göre, ilk önce Suriyeli mülteciler ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce toplanan yaklaşık 20 kişilik Suriyeli bir grup Özgürlük Parkı içinde bıçaklarla 3 kişiye saldırmaya başladı. Olay yerine polis ve çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle Suriyelilerin ara sokaklara kaçtığı belirtildi.

Bunu gören çevredeki esnaf ve vatandaşlar ise öfkelenerek, “biz onlara evimizi aşımızı açtık, onlar ise bizi dövüyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Daha sonra toplanan kalabalık bir grup “Suriyelileri burada istemiyoruz” sloganları atarak, çarşı merkezinde ve parklarda Suriyelileri aramaya başladı. Yaklaşık bir saat boyunca Suriyelileri arayan grup gördükleri Suriyelileri linç etmek istedi. Çarşı merkezinde Seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Suriyeliler ise öfkeli grubu görünce, korkudan ara sokaklara kaçmaya başladılar. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.