Kızıltepe’de yapılacak 3 yeni parkın projesi tamamlandı

Kızıltepe’de yapılacak 3 yeni parkın projesi tamamlandı

Kızıltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 3 mahallede yeni park yapılacak.

İlçedeki Aşiti, Sanayi mahalleleri ve Cumhuriyet Meydanı’nda 3 yeni park projesinin yapımı tamamlanıp kısa zamanda yapımına başlanacak.

Kızıltepe Belediyesi, Aşiti Mahallesinde 8 dönüm, Sanayi Mahallesinde 5 dönüm ve Cumhuriyet Meydanında ise 500 metrekare alan üzerinde park yapılacağını bildirdi.

Aşiti Mahallesindeki parkın içeriğinden bahsedilen açıklamada “Proje aşamasında olan parklardan Aşiti Mahallesindeki park 8 dönümlük arazi üzerine kurulacaktır. Parkın içerisinde öncelikle çocuklarımızın oyun oynayabileceği ve eğlenebileceği; çocuk oyun grubu ve 6 trafik oyun grubu bölümü için de akülü araba ve bir adet tırmanma duvarı yer almaktadır. Spor yapmak isteyen vatandaşlarımız için bir adet fitnes alanı yer almaktadır. Yapılacak olan su değirmeniyle görsel zenginlik kazanacak olan parkımız, 150 aydınlatma sayesinde ışıl ışıl bir görünüme kavuşacaktır. 20 kamelya, 20 piknik masasının yer alacağı parkta 6 lavabo ve vatandaşlarımızın bir araya gelip sohbet edebileceği, bir şeyler yiyip içebileceği bir kafe de yer alacaktır. Ayrıca kafenin bulunduğu bölüme ağaç görünümlü bahçe dekoru yapılarak estetik bir görünüm sağlanacaktır.” denildi.

Sanayi Mahallesindeki parkın özelliklerine değinilen açıklamanın devamında “Sanayi Mahallesinde 5 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan parkta da çocuklarımız için çocuk oyun grubu yer alırken spor yapmak isteyen vatandaşlarımız için fitnes alanı yer almaktadır. Küçük kaya bahçesiyle estetik görünüme kavuşacak olan parkımız, yapılacak olan 40 aydınlatma ile akşamları da bizlerin rahatlıkla gidebileceği bir alana dönüştürülecektir. Arazide yapılacak olan 2,5 dönümlük yeşil alan çalışması, 25 oturma bankı ve 400 metrekare kafe ile vatandaşlarımızın temiz hava almaları ve keyifli zaman geçirmeleri sağlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın su ihtiyacını gidermek adına 2 adet çeşme de yer alacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet Meydanında yapılacak parkın çok kapsamlı olacağı belirtilen açıklamada, “Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan park ise 500 metrekarelik bir alanda yapılacaktır. Burada vatandaşlarımızın istediği zaman ulaşabileceği 20 metrekarelik taksi durağı yapılacaktır. Yazın sıcaktan ve kışın soğuktan korunmak adına ayakkabı boyacıları için de bir alan yer alacaktır. Ayrıca ağaçlandırmalar yapılacak olan parkta, 10 oturma bankı da bulunacaktır.” diye belirtildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: “Yapılacak olan parklarda vatandaşlarımızın nefes alabilecek alanlarının yanı sıra çocukları oyunlarını oynarken, vatandaşlarımız için de günlük spor yapabilecek tesisler bulunacak. Belediye olarak ilçemizin her köşesine yeşil alanlar inşa ederek ilçemizin görünümüne güzellik katacak ve vatandaşlarımızın dinlenme ihtiyacını karşılayacağız.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.