Kızıltepe’de YGS-LYS Hazırlık Kursları açılacak

Kızıltepe’de YGS-LYS Hazırlık Kursları açılacak

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezinde açılacak ücretsiz YGS ve LYS hazırlık kursları için kayıtlar başladı.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında YGS-LYS Sınavlarına hazırlık amacı ile Lise mezunlarına yönelik Eşit Ağırlık, Sayısal ve Sözel olmak üzere üç alanda Destekleyici Kurslar açmak üzere çalışmalarına başladı.

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, sosyal Bilimler ve Felsefe Grubu gibi alanlarda ücretsiz olarak açılacak olan kurslara başvurular, 11 Eylül   tarihine kadar,Kızıltepe Halk eğitim Merkezi Müdürlüğünde devam edecek.  1 Ekimde başlayacak kurslar için yapılan planlamaya göre ilk etapta 4 okulda 40 derslikte eğitim verilecek, talep olması halinde okul ve derslik sayısı artırılacak.

Kızıltepe Halk eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, ücretsiz olarak açılacak olan kursların tüm öğrencilere açık olduğunu ve öğrencilerin başarılı olması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını  belirtti.

Yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Halk Eğitim Merkezini Ziyaret eden Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, bu kursların öğrencilere faydalı olacağına inancının tam olduğunu ve öğrencilerin başarılı olması için tüm imkânların kullanılacağını söyledi.

Ziyaret sırasında kurslara başvuru için gelen öğrencilerle sohbet eden   Şişman’a, kursların açılması için gayretlerinden dolayı teşekkür eden öğrenciler ise, bu kursların kendileri için çok faydalı olacağına inandıklarını, ayrıca başarılı olmak için çok çalışacaklarını belirttiler.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.