Kızım öldükten sonra yaklaşık 4 saat yerde kaldı

Kızım öldükten sonra yaklaşık 4 saat yerde kaldı

​Gaziantep’te tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen ve babasıyla eve giderken sokak ortasında yere düşerek hayatını kaybeden Suriyeli kadının cenazesi, yaklaşık 4 saat boyunca yerde kaldı.

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5 gün tedavi gördükten sonra taburcu edilen ve babasıyla eve giderken sokak ortasında yere düşerek hayatını kaybeden Suriyeli kadının cenazesi yaklaşık 4 saat boyunca yerde kaldı.

Olay, dün gece Şahinbey ilçesi Seferpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye Halep'ten 4 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye gelip, Gaziantep'in Nizip ilçesinin Tahtani Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde hayatını sürdüren Yasmin El-Hammud (36), 6 ay önce düşüp belinden rahatsızlandı. Tedavi gören ve durumu iyiye giden El-Hammud, 4 gün önce tekrar rahatsızlanınca babası Muhammed El Hammud (73) kızını Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdi.

Burada yapılan muayenenin ardından geçen pazartesi günü Göğüs Kalp Damar Cerrahisi'nde tedaviye alınan Suriyeli kadın, iddiaya göre, dün iyileştiği söylenerek taburcu edildi. Taburcu olduktan sonra babasıyla birlikte Nizip ilçesindeki evlerine gitmek için taksiye binip hastane ile 400 metre mesafede bulunan yolcu minibüslerinin kalktığı durağa gelen El-Hammud, babasına rahatsızlandığını söyleyerek aniden fenalaşıp yere düştü.

Kızını kucağına alan baba El-Hammud, çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Baygın olduğu tahmin edilen kadının cevap vermemesi üzerine vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri Suriyeli kadının hayatını kaybettiğini tespit etti. Hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği belirlenen kadının ölümünü iddialara göre normal ölüm vakası olarak değerlendiren sağlık ekipleri geri döndü. Bunun üzerine olay yerine çağrılan cenaze aracının sürücüsü prosedür gereği “ölüm raporu” olmadan cenazeyi alamayacağını söyledi.

Çevredeki vatandaşların bütün girişim ve ısrarlarına rağmen kadının cenazesi saatlerce yerde kalması üzerine durum polise bildirildi. İhbar üzerine gelen polis tutanak ve rapor hazırlayarak sağlık ekiplerini tekrar çağırdı.

Yaklaşık 4 saat boyunca yerde kalan kadının cenazesi olay yeri inceleme ekipleri ve savcılığın yaptığı incelemenin ardından kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kızının cenazesini teslim almaya gelen acılı baba Muhammed El Hammud, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, aniden fenalaşarak yere düşerek hayatını kaybeden kızının cenazesinin yaklaşık 4 saat boyunca yerde kaldığını söyledi.

Kızının zihinsel ve bedensel engelli olduğunu belirten El Hammud, “Benim kızımın küçüklüğünden beri rahatsızlığı var. Kızım hem bedensel hem zihinsel engelliydi. Türkiye geldiğimizde gayet doğal olarak yaşıyorduk. Bundan altı ay önce kızım yere düştü. Beli kırıldı. Kızımı hastaneye tedaviye getirdiğimde belinin kırıldığını söylediler. Tedavi gördükten sonra biraz düzeldi. Daha sonra tekrar sık sık rahatsız olduğunu söyleyince Gaziantep'e tedaviye getirdim. Doktorlar kızımın nefes almada çok zorlandığını söylediler. Tedavi ettiler ve sonra bizi taburcu ettiler. 10 gün sonrada tekrar gelmemizi talep ettiler. Hastaneden taburcu edildi. Nizip garajına geldik. Birden bire aniden fenalaştı yere düştü. Rabbimin takdiri kızım vefat etti. Kızım öldükten sonra yaklaşık 4 saat orada kaldı. Daha sonra da gelip kızımı götürdüler.” dedi.

Acılı baba, kızının otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Nizip’e götürüp defnedeceğini ve eşine ise halen kızının öldüğünü söylemediğini de sözlerine ekledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ensar Toplum Merkezi Müdürü Salih Açıkgöz ise “Bu kadın hem zihinsel hem de bedensel engelli biri. Gaziantep'e Halep’in El-Bab kentinden gelmişler. Babası kızını beş gün önce hastaneye getiriyor. Hastanede beş gün yattıktan sonra ‘isterseniz bir eve götürüp tekrar getirin ve tedaviye devam edelim’ diyorlar. Babası da kızını ticari taksiye bindiriyor, Nizip dolmuşlarının kalktığı durağa götürdüğünde kız otoparkta rahatsızlanıyor. Kalbi duruyor ve burada da vefat ediyor. Bunun ardından olay yerine 112 ekipleri geliyor. 112 ekipleri de şüpheli bir durum görmediklerinden dolayı cenaze aracını çağırıyorlar. Cenaze aracının da ölüm raporu olmadan cenazeyi alması mümkün değil. Bunun için almamışlar. Birazda adli vaka diye beklemişler. Zaman çok uzadığını biliyoruz. Biz de zaten 4 saat boyunca oradaydık. Ambulans gitti, sonra cenaze aracı, polis geldi. Savcı beklendi ve olay yeri ekipleri inceleme yaptı. Olayda herhangi bir kasıtın olmadığını tespit edilince cenazeyi aldık adli tıpa getirdik.”

Öte yandan, hayatını kaybeden kadının adli tıptaki otopsi işlemleri tamamlanırken, kadının verem olduğu ve bundan dolayı hayatını kaybettiği belirlendi.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.