Klonlanmış IMEI'ye sahip telefonlar kapatılacak

Klonlanmış IMEI'ye sahip telefonlar kapatılacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Klonlanmış telefonlar 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacak." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Klonlanmış telefonlar 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacak. Bunların sisteme dahil olabilmesi için, vatandaşların bir yıl içerisinde müracaat edip 250 lira yatırmaları gerekecek." dedi.

Bilindiği üzere Türkiye'de satılan telefonların BTK yani Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kayıt altına alınması gerekiyor. Ancak bir şekilde Türkiye'ye giren ancak BTK'nın sistemine kayıtlı olmayan telefonlar için yasal olmayan IMEI klonlama yöntemi ile kullanıma sunulması mümkün oluyordu. Bu yöntemde daha önce satın alınan ve sistemde kayıtlı olan IMEI numarası yazılımsal olarak yeni telefona kopyalanıyordu.

IMEI kopyalanması adı verilen bu yöntem sayesinde mevcut telefon sanki BTK sistemine kayıtlı bir telefon gibi göründüğü için sorunsuz bir şekilde kullanılıyordu. Halen piyasada kullanılan bu yöntemin önünü kesecek yeni bir uygulama geliyor.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni bir torba yasaya ilişkin çalışmaları Meclis Başkanlığı’na sunduklarını açıkladı. Torba yasanın içinde teşvik, borç yapılandırma, yurtdışı çıkış harçları ve klonlanmış IMEI numarasına sahip cihazlarla ilgili kararlar var.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Klonlanmış telefonlar 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacak. Bunların sisteme dahil olabilmesi için, vatandaşların bir yıl içerisinde müracaat edip 250 lira yatırmaları halinde entegre edilecektir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.