Koalisyon Güçleri Türkiye Başkonsolosluğu'nu Vurdu

Koalisyon Güçleri Türkiye Başkonsolosluğu'nu Vurdu

Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Musul'da saldırı yaptı. Saldırı hedeflerinde Türkiye Başkonsolosluğu da bulunuyor.

IŞİD'e karşı mücadele eden ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçakları, Irak'ın Musul kentindeki önemli IŞİD hedeflerine son dakika operasyon yaptı. Vurulan hedeflerin arasında Türkiye Başkonsolosluğu'nun da olduğu bildirildi.

SALDIRI SABAHIN ERKEN SAATLERİDNE GERÇEKLEŞTİ

Rudaw'ın haberine göre, sabahın erken saatlerinde, savaş uçakları, Ninova vilayetinin merkezi olan Musul'da bombardıman gerçekleştirdi. Operasyonda vurulan yerler arasında örgütün ana karargahı ile çeşitli işler için kullanılan Türkiye Başkonsolosluğu, Şeriat Mahkemesi, kaymakamlık binası, polis merkezi ile gençlik ve spor müdürlüğü binası yer alıyor.

ÇOK SAYIDA IŞİD'Lİ ÖLDÜ

Kaynaklar, çok sayıda IŞİD'linin öldürüldüğünü bildirirken, kesin sayı elde edilemedi. IŞİD'in işgali altındaki Musul kentinde silahlı gruplar da, bir süredir örgütün liderleri ile diğer mensuplarını hedef alan saldırılar düzenliyor.

Dün Sabah kim oldukları bilinmeyen silahlı kişi veya kişiler, şehrin ana yolu üzerinde Celbuhan bölgesi yakınlarında, örgütün bir aracına silahlı saldırı düzenledi. Eylemde, araç içinde bulunun 3 IŞİD mensubu olay yerinde öldürüldü.

IŞİD'İN KARARGAHI PATLATILMIŞTI

Önceki akşam, El Cusk mahallesinde bulunan IŞİD'in karargahı patlatılmış, şehir de örgüt mensuplarının bulunduğu konvoya ateş açılmıştı.

PETROL KUYULARI DA VURULDU

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Haseke kentine bağlı Kebbiye köyü ve çevresindeki IŞİD'in kontrolünde yer alan petrol kuyularını da bombaladı.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Haseke kentinin Şedade bölgesindeki terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Kebbiye köyünü ve çevresindeki petrol kuyularını bombaladığı kaydedildi.

Koalisyon güçlerinin Halep'in IŞİD'in kontrolündeki Munbic ilçesinin de bombaladığı ifade edilen açıklamada, IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında, Haseke kentine bağlı Irak sınırındaki Yarubiye ilçesinin kuzeyindeki köylerde çatışmaların olduğu aktarıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.