Kobanî halkı iki ateş arasında

Kobanî halkı iki ateş arasında

Türkiye'ye geçişlerine izin verilmediği için sınırda bekleyen Kobanili sığınmacılar, atılan topların ardından kendilerini tel örgülere vurması yürek parçalayan tablolar oluşturdu.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan insanlık dramı devam ediyor. Türkiye’ye geçişlerine izin verilmediği için sınırda bekleyen bir grup Kobanilî sığınmacının yaşadıkları yürek parçalıyor. Atılan topların ardından grubun kendilerini tel örgülere vurması yürek parçalayan tablolar oluşturdu.

Çoluk-çocuk, yaşlı-kadın saatlerce tel örgülerde bekleyen bir grup sığınmacı terk ettiği köyleri Karamıx köyünden gelen top seslerinin gelmesiyle beraber feryat ederek kendilerini tel örgülere vurdu. Sınırda nöbet bekleyen askerler ise geçişleri durdurmak için havaya defalarca ateş etti.

Sınırda nöbet bekleyen askerlerin izin vermediği grubun Türkiye tarafında olan akrabalarının askere yalvarışı yaşanan tablonun vahametini gözler önüne serdi.

Tel örgülerden kaçarak Türkiye sınırına giren Servan isimli sığınmacı, karşı tarafta bulunan Karamix köyünde yaşadıklarını tank ve top seslerinin çok yakından gelmesi üzerine hemen köylerini terk ettiğini söyledi.

İŞID’in köylerine 1 kilometre yakınlaştığını ifade eden Servan, “Kürt halkı iki ateş arasında kalmış. Bir tarafta İŞID bir tarafta da askerler bizi bırakmıyorlar. Ne yapacağımızı nereye gideceğimizi şaşırdık.” Diyerek içinde bulundukları dramı dile getirdi.

Adını öğrenemediğimiz bir sığınmacı ise kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını iki küçük çocuk ve bir kadının mayından dolayı ayaklarını koptuğunu ama hiç kimsenin onlara ulaşamadığını belirtti. (Osman Gülebak- Ömer Taş-İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.