"Kobani olayları bahane ediliyor"

"Kobani olayları bahane ediliyor"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, HDP'nin 01 Kasımda Halkı sokağa davet etmesine sert tepki göstererek, Kobani olayları bahane edilerek sokakların savaş alanına çevrildiğini belirtti.

DİYARBAKIR – Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, PKK/HDP’nin Kobani olayları bahanesiyle sokakları kan gölüne çevirdiğini belirterek HDP’nin 1 Kasım’da yandaşlarını yeniden sokaklara davet etmesine sert tepki gösterdi.

6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır sokaklarının terörize edilerek adeta kan gölüne çevrildiğini belirten Altaç, yaşanan olaylardan dolayı 40 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce insanın da maddi zarara uğramasına sebep olduğunu söyledi.

Altaç, “Bu olaylara sebep olan karanlık odaklar daha tespit edilmeden, yaralar sarılmadan ve sokaklarda provokatörlerin hala eylemleri devam ettiği bir dönemde halkı yeniden sokağa çekme tavrının çok tehlikeli sonuçlara yol açacağını bilinmesi gerekir. Batılı güçlerin direktifleriyle HDP 1 Kasım'da halkı ve beraberinde provokatörleri tekrar sokağa çekmek istemektedir” uyarısında bulundu.

“Çözüm süreci yanlış politikaları düzeltmek içindir”

Kobani olaylarından kaçıp Türkiye'ye sığınan 200 bine yakın Kürt için ülke olarak seferber olduklarını belirten Altaç, “İŞİD’e karşı savaşarak yaralanan YPG’lilerin Türkiye'de gereken tedavilerinin yapıldığı kamuoyu tarafından bilinmektedir.” dedi.

“HDP toplumun algısını değiştirmek istiyor”

HDP ve PKK’nın insanları sokağa çekerek Çözüm Sürecine zarar vermeye çalıştığını ve sürece güvenen, olumlu bakan toplumun algısını değiştirme çabası içinde olduğuna vurgu yapan Altaç, “Bir yandan sokaklara yüzleri maskeli kişiler sürülerek halkımıza saldırılar yapılıyor, diğer yandan Hükümet’in daha fazla inisiyatif üstlenmesi talep ediliyor. Halkımız bunların analizini iyi yapmakta, savaşın ve şiddetin dilini kullananları artık tanımaktadır. Bütün yaşanılan sıkıntılara ve acılara rağmen tekrar Çözüm ve Barış dilini kullanarak sağduyulu davranarak sokaklarda gerginlik ve taşkınlık yapanlara izin verilmemesi gerekmektedir.” çağrısında bulundu. (Ali Fidancı – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.