Kobani olaylarında zarar gören esnaf için ödenek aktarıldı

Kobani olaylarında zarar gören esnaf için ödenek aktarıldı

PKK/HDP'li saldırganlarca 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen olaylarda işyerleri yağmalanıp yakılan esnaflara ödenecek paraların AFAD müdürlüğüne aktarıldığı bildirildi.

BATMAN –Kobani saldırılarını protesto etmek amacıyla 6-7 Ekim tarihinde başlayan gösterilerde PKK/HDP’li saldırganlarca işyerleri yağmalanıp  yakılan esnaflara ödenecek para İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) gönderildi.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, kentte 6-7 Ekim olaylarında işyerleri talan edilen esnafın maddi zararının, bu hafta içerisinde kendilerine gönderilen para ile karşılanacağını söyledi.

Şuanda ilk olarak kendilerine 576 bin TL para gönderildiğini dile getiren Bakır, bu günlerde 1 milyon TL üzerinde paranın daha gelmesini beklediklerini belirtti. Evraklarını tamamlayan esnaflara bu hafta içerisinde gönderilen paraların banka hesapları üzerinden verileceğini vurgulayan Bakır, işyeri talan edilen esnaflara toplamda 2 milyon TL’ye yakın para ödeneceğini kaydetti.

155 civarında sigortasız işyeri zarar gören esnafın bulunduğunu hatırlatan Bakır, geri kalan ve işyeri talan edilen sigortalı esnafın bu yardımdan yararlanamayacağını dile getirdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler