Kobani saldırıları yetim ve muhtaç aileleri de mağdur etti

Kobani saldırıları yetim ve muhtaç aileleri de mağdur etti

Kızıltepe'deki yetim ve muhtaç ailelerin dört gözle bekledikleri kurban etleri PKK'lı çetelerin çıkardıkları taşkınlıklar nedeniyle ulaştıtrılamadığı öğrenildi.

MARDİN-Umut Kervanı Platformuna bağlı Kızıltepe Rahmet Gıda Bankasının kestiği kurban etlerinin, PKK’lı çetelerin ilçede merkezinde çıkardıkları taşkınlıklar nedeniyle yetim ve muhtaç ailelere ulaştırılamadığı bildirildi.

 

6-7 Ekim’de adeta bölgede kaos oluşturan PKK çetelerinin neden olduğu mağduriyetler gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam ediyor. Kobani bahanesiyle Kızıltepe ilçe merkezini adeta hayalet bir şehre çeviren PKK’lı çetelerin yaşattığı mağduriyetlerden yetim ve muhtaç aileler de nasibi aldı. Yetim ve muhtaç ailelerin dört gözle beklediği ve bir  çoğunun  sadece  kurban bayramında evlerine et girdiği ailelere, PKK yandaşlarının çıkardıkları olaylar nedeniyle kurban eti paketleri ulaştırılamadı.

 

Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramında  da üye ve  gönüllüleriyle birlikte, bağışlanan kurbanları kesip etlerini paket haline getirdiklerini ancak, çıkan olaylardan dolayı tamamını dağıtamadıklarını belirterek, “Bayramın ikinci günü derneğimize bağışlanan 4 adet büyükbaş ve 35 adet küçük baş hayvanı üye ve gönüllü üyelerimizle birlikte kesip 2’şer kiloluk paketler halinde  ambalajladıktan sonra, bazı üyelerimiz dağıtımına başladı. Ama paketlerin çoğu bayramın üçüncü gününe kaldı. Bayramın üçüncü günü PKK çeteleri Kobani bahanesiyle ilçe merkezinde olaylar çıkarıp her yeri yakıp yıktıklarından dolayı hazırlanan kurban eti paketlerini yetim ve muhtaç ailelere ulaştıramadık. Yani anlayacağınız Kızıltepe ilçe merkezinde bir çok esnafın işyeri, yağmalanıp yakılarak mağdur edildi. Yardıma muhtaç aileler  de bundan nasibini aldı ve olaylar neticesinde kendilerine kurban etini ulaştıramadık. Kurban etlerini derin dondurucularda muhafaza ediyoruz. İnşallah ileriki günlerde kalan kurban etlerini yetim ve muhtaç ailelere ulaştıracağız.” dedi.    (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.